UPDATE #NOW

Kamala Harris: Εκλέχθηκε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ


Χριστίνα Θεοδωροπούλου

7 Νοεμβρίου 2020

Kamala Harris: Εκλέχθηκε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ

Αυτές οι εκλογές στην Αμερική υπήρξαν ένα πραγματικό θρίλερ. Θρίλερ για τους δύο, που κονταροχτυπήθηκαν μέχρι τέλους, θρίλερ για το μέλλον του αμερικανικού λαού, θρίλερ για το μέλλον του πλανήτη γενικότερα. Η θητεία Trump συνέπεσε με την παγκόσμια πανδημία, ενώ ταυτόχρονα είχε στα χέρια του έναν πλανήτη να φλέγεται πολιτικά και οικονομικά. 

Οι προκλήσεις του πρώην σε λίγο Πλανητάρχη ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ενώ οι ρατσιστικές του τάσεις δεν κρύφτηκαν ούτε υποτυπωδώς, ακόμα και στις επίσημες τοποθετήσεις του. Η εκλογή Biden δεν ξέρει κανείς αν τελικά θα είναι το λαμπρό μέλλον της Αμερικής, σίγουρα όμως ήταν μία ανακούφιση για την τύχη πολλών και φλεγόντων ζητημάτων που κρίνουν έμμεσα και άμεσα το μέλλον της ανθρωπότητας. 

Η Kamala Harris είναι ένα ακόμα πράσινο φως για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, όπου η γυναικεία φύση δεν θα είναι πλέον εμπόδιο. Σε ένα κράτος, που θέλει προσπάθεια να ξεπεραστούν τα κοινωνικά ταμπού, που κουβαλά σαν παράδοση πάνω του, τα τείχη πέφτουν ένα- ένα σε μία κρίσιμη περίοδο μάλιστα. 

Η πρώτη αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ είναι γεγονός και ακούει στο όνομα Kamala Harris. 

«Αυτή η εκλογή είναι κάτι πολύ περισσότερο από τον Joe Biden ή εμένα. Πρόκειται για την ψυχή της Αμερικής και την προθυμία μας να πολεμήσουμε γι’ αυτήν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ας αρχίσουμε», έγραψε η Kamala Harris στο tweet που έκανε αμέσως μετά την εκλογή της.

Δεν θα σταθώ στην πολιτική διάσταση αυτής της απόφασης του αμερικανικού λαού. Εξάλλου, το άμεσο μέλλον θα το κρίνει και οι δικές μου προβλέψεις αυτή τη στιγμή περισσεύουν. Θα σταθώ στο γεγονός ότι μία ακόμα μάχη κερδίζεται σε έναν άνισο πόλεμο που σιγοβράζει σε δύο από τις πλέον ανεπτυγμένες ηπείρους. 

Λίγα λόγια για την Kamala Harris

Η Kamala Harris είναι 56 χρονών, κόρη μεταναστών από την Ινδία και την Τζαμάικα και παντρεμένη με τον δικηγόρο Douglas Emhoff. Είναι μάλιστα, η πρώτη Αφροαμερικανή που διεκδίκησε τη θέση της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Νομικός στο επάγγελμα, η Harris διετέλεσε Γενική Εισαγγελέας στο Σαν Φρανσίσκο κι έπειτα στην Καλιφόρνια, μέχρι που το 2016 εξελέγη στην Αμερικάνικη Γερουσία. Υπήρξε η δεύτερη Αφροαμερικανή γυναίκα στην Γερουσία. 

Έχει χαρακτηριστεί «ατρόμητη» από πολλούς και η πορεία της αποδεικνύει ότι μάλλον πρόκειται για το σύγχρονο πρότυπο της γυναίκας του ανανεωμένου «Αμερικανικού Ονείρου». Αν και δεν ήταν ένα από τα δημοφιλή πρόσωπα, πολύ γρήγορα το άλλαξε υπέρ της. Σύντομα άρχισε να γίνεται κάτι παραπάνω από αναγνωρίσιμη πολιτικός και ήδη έχει καταφέρει να αποτελέσει έμπνευση για τις Αφροαμερικανές.

Η εκλογή της είναι μία καλή ευκαιρία να αποδείξουμε ως γένος ότι η εξάλειψη του ρατσισμού σε όλα τα επίπεδα είναι στο χέρι μας, ακόμα κι αν οι προϋποθέσεις δεν είναι οι κατάλληλες και οι συνθήκες δεν είναι με το μέρος μας.