UPDATE #NOW

Νέα έρευνα: Τα video games κάνουν καλό στην πνευματική υγεία


The Jennettes

27 Νοεμβρίου 2020

Νέα έρευνα: Τα video games κάνουν καλό στην πνευματική υγεία

Τα video games συντροφεύουν πολλές από τις ώρες της καθημερινότητας των ανθρώπων. Διασκεδάζουν, μιλούν μεταξύ τους, περνούν καλά παίζοντας.

Πόσο όμως καλό κάνουν στην πενυματική υγεία τα video games. «Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι τα video games δεν είναι απαραίτητα βλαπτικά για την υγεία», δήλωσε ο Άντριου Πρζιμπίλσκι, επικεφαλής της έρευνας. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπαιζαν τα παιχνίδια για αρκετές ώρες κάθε εβδομάδα είχαν μια θετική αίσθηση ευημερίας. Επίσης, διαπιστώθηκε πολύ μεγαλύτερη σύνδεση ανάμεσα σε ανθρώπους που ανέφεραν ευημερία και εκείνους που ένιωθαν κοινωνικά συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους που έπαιζαν online.

Η έρευνα έδειξε πως το gaming «σίγουρα δεν είναι κακό για εσάς», δήλωσε ο Πρζιμπίλσκι. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη μελέτη που έγινε με χρήση στοιχείων για τον χρόνο παιχνιδιού και όχι με βάση τον χρόνο που αναφέρουν οι παίκτες ότι διαθέτουν σε αυτή την ασχολία, όπως σε προηγούμενες έρευνες. Η στάση που υιοθετεί κάποιος για το gaming μπορεί να επηρεάσει τον πνευματικό αντίκτυπό του. Η μελέτη αντιπαραβάλλει την ενδογενή απόλαυση- το να παίζεις ένα παιχνίδι επειδή είναι διασκεδαστικό- με τις εξωγενείς πιο ανησυχητικές συμπεριφορές, όπως το να νιώθεις ότι δέχεσαι bullying παίζοντας, είτε από έναν άλλο παίκτη είτε από το ίδιο το παιχνίδι.

Οι ερευνητές ελπίζουν πως η μελέτη τους θα εισάγει ένα υψηλότερο στάνταρντ για αποδείξεις στις συζητήσεις σχετικά με τον εθισμό στα video game. «Έχεις πραγματικά σεβαστούς, σημαντικούς οργανισμούς, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το NHS (βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας), που δίνουν προσοχή και πόρους σε κάτι για το οποίο κυριολεκτικά δεν υπάρχουν σωστά στοιχεία. Και είναι σοκαριστικό για εμένα. Δεν έχει καμία λογικη να λένε "αυτό το πράγμα που κάνει το 95% των εφήβων είναι εθιστικό και δεν έχουμε στοιχεία"», τόνισε Πρζιμπίλσκι. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr