UPDATE #NOW

Ένα άρθρο για εκείνους που δεν βρίσκουν ποτέ τα εισαγωγικά στο πληκτρολόγιο


The Jennettes

29 Νοεμβρίου 2020

Ένα άρθρο για εκείνους που δεν βρίσκουν ποτέ τα εισαγωγικά στο πληκτρολόγιο

Ο υπολογιστής και τα smartphones μονοπωλούν καθημερινά ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μας. Ειδικά αν ο επάγγελμά μας σχετίζεται με συγγραφή και σύνταξη κειμένων χρησιμοποιούμε συνεχώς το πληκτρολόγιο του pc.

Ωστόσο ακόμα και τώρα υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε ή επιμένουμε να ξεχνάμε. Ένα από αυτά που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη είναι τα σημεία στίξης ειδικά όταν βιαζόμαστε να ολοκληρώσουμε ένα κείμενο για να το στείλουμε για έγκριση σε έναν πελάτη.

Υπ' αριθμόν ένα ύποπτος τα ελληνικά εισαγωγικά.

Τα εισαγωγικά στο πληκτρολόγιο είναι σχετικά εύκολα να τοποθετηθούν εντός ενός κειμένου του Word. Δε συμβαίνει όμως το ίδιο όταν γράφουμε (τυπώνουμε) ελληνικά σε άλλες εφαρμογές, όπως στον browser που χρησιμοποιούμε (Chrome, Firefox, Edge, κτλ.) ή για παράδειγμα στο Facebook (web).

Στο Word αρκεί να πατήσουμε τα… αυτάκια (“), δηλαδή Shift+” έχοντας ενεργοποιημένα τα ελληνικά και το πρόγραμμα τα μετατρέπει αυτόματα σε « ή » αν πρόκειται για την αρχή ή για το τέλος μιας λέξης.

Σε άλλες εφαρμογές αυτή η διόρθωση δε γίνεται αυτόματα και αυτό μπορεί να μας κάνει να τα αναζητήσουμε ακόμα και στη google όπου τα τα πάρουμε με copy paste. Πολλές φορές το κείμενο μας καταλήγει να έχει διαφορετικά σύμβολα στην θέση τους και να μην δείχνει ομοιόμορφο και προσεγμένο.

Για όλους εσάς εκεί έξω, που ναι είναι το μικρότερο σας πρόβλημα, όμως παραμένει πρόβλημα:

Τα ελληνικά εισαγωγικά μπαίνουν με ctrl+alt+[ για το αριστερό («) και με ctrl+alt+] για το δεξί (»).

Έτσι, δε χρειάζεται πλέον πειραματίζεστε.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits