UPDATE #NOW

Ό,τι πιο αισιόδοξο: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε ότι ο Άγιος Βασίλης θα ταξιδέψει και φέτος


The Jennettes

3 Δεκεμβρίου 2020

Ό,τι πιο αισιόδοξο: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε ότι ο Άγιος Βασίλης θα ταξιδέψει και φέτος

Με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και τα ταξίδια εξαιτίας του Covid-19 να μας χαλάνε οποιοδήποτε γιορτινό πλάνο είχαμε κατά νου, πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν σαφήνεια για το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν.

Όμως, για να δώσει μια καλύτερη - και μια αισιόδοξη - κατανόηση του τι μπορεί να συμβεί στις 25 Δεκεμβρίου, η ιρλανδική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ο Άγιος Βασίλης είναι ένας απαραίτητος εργαζόμενος, ο οποίος δεν μπορεί να έχει περιορισμούς στο λειτούργημά του.

Ο υπουργός Εξωτερικών Simon Coveney επιβεβαίωσε την απόφαση της ιρλανδικής κυβέρνησης προς τον λαό σε μια κίνηση που θα φέρει ανακούφιση και χαρά από παιδιά σε όλη τη χώρα. Ο Coveney είπε ότι ο Άγιος Βασίλης ζήτησε άδεια να πετάξει στην Ιρλανδία την Παραμονή των Χριστουγέννων και ότι η ιρλανδική κυβέρνηση ενέκρινε τα ταξιδιωτικά του σχέδια.

Ωστόσο, αυτή η ελευθερία κινήσεων μπορεί να εφαρμοστεί μόνο στον Άγιο Βασίλη, όπως επιβεβαιώθηκε, με τα παιδιά να λένε ότι πρέπει να μείνουν στα κρεβάτια τους την παραμονή των Χριστουγέννων και πρέπει να καταλάβουν ότι ο Άγιος Βασίλης θα τηρεί αυστηρούς κανόνες κοινωνικής απόστασης στο επαγγελματικό του ταξίδι.

"Ως Υπουργός Εξωτερικών, εργάζομαι για το θέμα του Άγιου Βασίλη εδώ και αρκετές εβδομάδες", δήλωσε ο κ. Coveney. Πρόσθεσε: "Είναι σημαντικό να πούμε σε όλα τα παιδιά της χώρας ότι θεωρούμε τα ταξίδια του Άγιου Βασίλη απαραίτητα για ουσιαστικούς σκοπούς και ως εκ τούτου απαλλάσσεται από την ανάγκη αυτο-απομόνωσης για 14 ημέρες και θα πρέπει να μπορεί να κινείται εντός και εκτός ιρλανδικού εναέριου χώρου, και μάλιστα μέσα και έξω από τα ιρλανδικά σπίτια χωρίς να χρειάζεται να περιορίσει την κίνησή του.

"Αλλά είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά δεν πρέπει να ξυπνούν το βράδυ επειδή χρειάζεται να τηρούνται οι αποστάσεις και έτσι οι άνθρωποι θα πρέπει να κρατήσουν τουλάχιστον δύο μέτρα μακριά για να διασφαλίσουμε ότι θα τον κρατήσουμε ασφαλή. "Η Ιρλανδία έχει εξασφαλίσει ότι σε αυτά τα εντελώς διαφορετικά Χριστούγεννα το 2020, η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη θα είναι κάτι που θα παραμείνει συνεπές".

Kεντρική φωτογραφία: Getty/Ideal Images/Unsplash

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits.