UPDATE #NOW

Ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου τα καταστήματα εποχικών ειδών


3 Δεκεμβρίου 2020

Ανοίγουν στις 7 Δεκεμβρίου τα καταστήματα εποχικών ειδών

Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα εποχικών ειδών, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Παράλληλα, θα επιτρέπεται και η πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ. Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Στην κυβέρνηση έχει ριφθεί ο κύβος για παράταση του lockdown τουλάχιστον ως τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει προβληματισμός από την αργή αποκλιμάκωση των αριθμών της πανδημίας. Μένει να φανεί, αν εν τέλει ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους πολίτες την Παρασκευή.

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της παράτασης του lockdown τουλάχιστον ως τις 14/12, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς με την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι περιορισμοί να αρθούν στις 7 του μήνα. Μάλιστα, όπως έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα, δεν αποκλείεται η απόφαση αυτή να ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα το μεσημέρι, μιας και η κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αποκλιμάκωση των αριθμών και, συνακόλουθα, της πίεσης στο σύστημα υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, δε, και, αν δεν φανεί η ευκταία αποκλιμάκωση στους αριθμούς, δεν αποκλείεται η ισχύς του απαγορευτικού να παραταθεί εκ νέου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.