UPDATE #NOW

Η 15χρονη επιστήμονας Gitanjali Rao είναι το «παιδί της χρονιάς» από το περιοδικό TIME


The Jennettes

4 Δεκεμβρίου 2020

Η 15χρονη επιστήμονας Gitanjali Rao είναι το «παιδί της χρονιάς» από το περιοδικό TIME

Το περιοδικό TIME ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του, το «παιδί της χρονιάς». Κάθε χρόνο εδώ και 92 χρόνια, επιλέγει το «πρόσωπο της χρονιάς», φιλοξενώντας το στο εξώφυλλό. Ωστόσο, φέτος, αποφάσισε να κάνει την έκπληξη, με το «παιδί της χρονιάς», το οποίο επιλέχθηκε σε συνεργασία με το Nickelodeon.

Πρόκειται για την 15χρονη επιστήμονα και ερευνήτρια Gitanjali Rao, η οποία ποζάρει, φορώντας τα μετάλλια με τα οποία έχει βραβευτεί κρεμασμένα στο στήθος. Η νεαρή από το Ντένβερ του Κολοράντο επιλέχθηκε ανάμεσα σε 5.000 υποψηφίους για να μιλήσει με τη διάσημή ηθοποιό Anjelina Jolie σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τη δουλειά της.

Το νεαρό κορίτσι έχει εφεύρει νέες τεχνολογίες σε μια σειρά από πεδία: μια συσκευή που μπορεί να εντοπίσει τον μόλυβδο στο πόσιμο νερό καθώς και μια εφαρμογή, που μέσω τεχνητής νοημοσύνης, εντοπίζει το bullying στο Διαδίκτυο.

.

«Δεν θέλω μόνο να δημιουργήσω τις δικές μου συσκευές για την επίλυση των προβλημάτων του κόσμου, αλλά αυτό να αποτελέσει παράλληλα, έμπνευση και για άλλους ώστε να κάνουν το ίδιο. Αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ», είπε χαρακτηριστικά. Η ίδια και οι άλλοι τέσσερις φιναλίστ θα τιμηθούν σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή την Παρασκευή.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/sharifhamza

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits.