UPDATE #NOW

Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes


The Jennettes

10 Δεκεμβρίου 2020

Οι πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes

Στη λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, η Angela Merkel παραμένει σταθερά στην κορυφή και για το 2020. Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό για δέκατη συνεχή χρονιά. Ωστόσο, τα βλέμματα όλων στρέφονται και πάλι στην Kamala Harris η οποία εκτοξεύτηκε στην τρίτη θέση της λίστας!

Η 56χρονη εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εισβάλλει για πρώτη φορά στη λίστα με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο, κάνοντας άλμα απευθείας στην πρώτη πεντάδα. Τον Ιανουάριο, όταν ο Joe Biden αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ, η Harris θα γίνει η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ.  

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Christine Lagarde με την επικεφαλής της ΕΚΤ να παραμένει εκεί που ήταν και πέρυσι. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Ursula von der Leyen και η Μelinda Gates, ενώ στο Νο7 είναι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Nancy Pelosi.

Στη λίστα του Forbes φιγουράρουν γυναίκες από 30 χώρες, εκπρόσωποι τεσσάρων γενεών. Ανάμεσά τους είναι 10 αρχηγοί κρατών, 38 CEO και πέντε επιχειρηματίες. Ανάμεσά τους και ηγέτες που αναγνωρίστηκαν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την πανδημία, όπως η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας Jacinda Ardern, η οποία βρίσκεται στη θέση 32.  

  1. Angela Merkel   
  2. Christine Lagarde
  3. Kamala Harris 
  4. Ursula von der Leyen 
  5. Μelinda Gates    
  6.  Mary Barra   
  7. Nancy Pelosi    
  8. Ana Patricia Botín 
  9. Abigail Johnson 
  10. Gail Boudreaux 
  11. Carol Tomé  
  12. Emma Walmsley  
  13. Susan Wojcicki  
  14. Julie Sweet    
  15. Safra Catz   
  16. Ruth Porat   
  17. Judith McKenna   
  18. Kristalina Georgieva   
  19. Martina Merz    
  20. Oprah Winfrey 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr