UPDATE #NOW

Η κρυφή σημασία του χρώματος που επέλεξαν να φορέσουν οι γυναίκες στην ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ


The Jennettes

21 Ιανουαρίου 2021

Η κρυφή σημασία του χρώματος που επέλεξαν να φορέσουν οι γυναίκες στην ορκωμοσία του 46ου προέδρου των ΗΠΑ

Προς τιμήν αυτής της πολύ σημαντικής και ιστορικής ημέρας στις ζωές του Αμερικανικού λαού, τρεις από τις πιο ισχυρές κυρίες της χώρας, η Αντιπρόεδρος Kamala Harris και οι δύο πρώην Πρώτες Κυρίες, Michelle Obama και Hillary Clinton, επέλεξαν το μωβ, αυτήν την, ιστορικής σημασίας, απόχρωση. Η επιλογή όμως δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς η κίνηση αυτή στέλνει άμεσα μηνύματα, ενώ παράλληλα κρύβει ισχυρούς συμβολισμούς.

Για την ορκωμοσία της, η Kamala Harris, διάλεξε ένα σύνολο από δύο Αφροαμερικανούς σχεδιαστές: Το χαρακτηριστικό μωβ παλτό της ήταν από τον Christopher John Rogers, αναδυόμενος σχεδιαστής της χρόνιας για το 2020, ενώ αργότερα το βράδυ θα φορούσε ένα σύνολο από τον Sergio Hudson. Την εμφάνισή της συνόδευσε με τις χαρακτηριστικές της πέρλες, που διακοσμούσαν τον λαιμό και τα αυτιά της.

Η πρώην υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος, Hillary Clinton, επέλεξε  να φορέσει κοστούμι με το χαρακτηριστικό μωβ χρώμα από τον οίκο Ralph Lauren, ενώ η Michelle Obama, η οποία φημίζεται ότι περνάει μηνύματα μέσα από τις στιλιστικές της επιλογές, φόρεσε ένα σύνολο με εντυπωσιακή παντελόνα, επίσης από τον Sergio Hudson.

Γιατί όμως αυτό το χρώμα είναι τόσο σημαντικό;

Αρχικά, παρουσιάζει τον δικομματισμό της Αμερικής. Το χρώμα μωβ αποτελεί κυριολεκτικά την μίξη του κόκκινου χρώματος (Ρεπουμπλικανικό κόμμα) με το μπλε χρώμα (Δημοκρατικό κόμμα). Μπορεί να συμβολίζει ένα βήμα προς την προσπάθεια ένωσης των δύο κομμάτων και τη μείωση της εχθρότητας μεταξύ τους. Παρότι οι τρεις γυναίκες επέλεξαν διαφορετική απόχρωση, σιλουέτα και σχεδιαστή, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο πως το μέλλον της χώρας είναι ενοποιημένο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ιστορικό μόδας Kara McLeod, το μωβ απεικονίζει τη διαρκή μάχη των γυναικών για ενότητα, καθώς αποτελεί το χρώμα του κινήματος των «Σουφραζέτων». «Το μωβ είναι το χρώμα της πίστης, της σταθερότητας στο σκοπό, της διαρκούς σταθερότητας σε μια αιτία. Το λευκό, το έμβλημα της αγνότητας, συμβολίζει την ποιότητα του σκοπού μας. και ο χρυσός, το χρώμα του φωτός και της ζωής, είναι σαν τον φακό που καθοδηγεί τον σκοπό μας, καθαρός και ανεπιτήδευτος», αναφέρει το Εθνικό Κίνημα Γυναικών της Αμερικής.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Splash News

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

TAGS