UPDATE #NOW

Ο ξεχωριστός τρόπος με τον οποίο η Greta Thunberg αποχαιρέτησε την προεδρία του Donald Trump


The Jennettes

21 Ιανουαρίου 2021

Ο ξεχωριστός τρόπος με τον οποίο η Greta Thunberg αποχαιρέτησε την προεδρία του Donald Trump

Η Greta Thunberg αποχαιρέτησε τον Donald Trump από το αξίωμα του ως Πρόεδρος της Αμερικής, με τον δικό της μοναδικό τρόπο, αφού του «ανταπέδωσε» την προσβολή που της είχε κάνει τον Σεπτέμβριο του 2019. 

Καθώς ο πρώην Πρόεδρος άφηνε πίσω του την Washington για να ταξιδέψει στη Florida στις 20 Ιανουαρίου, η νεαρή ακτιβίστρια δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία, η οποία έδειχνε τον Trump να επιβιβάζεται στο αεροσκάφος, γράφοντας: «Μοιάζει με έναν πολύ χαρούμενο ηλικιωμένο που ανυπομονεί για ένα λαμπρό και θαυμάσιο μέλλον. Τι ωραία!».

Το σχόλιο προήλθε από ένα παρόμοιο tweet του Trump, (ο λογαριασμός του οποίου δεν υπάρχει πλέον), που αφορούσε την Greta Thunberg, ύστερα από τη διάσημη ομιλία της στον ΟΗΕ, το 2019. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που η Greta, χρησιμοποίησε παλαιότερο σχόλιο του Trump σχετικά με εκείνη. 

Λίγο μετά την ανακήρυξη της Thunberg ως «Πρόσωπο Της Χρονιάς» από τους TIMES το 2019, ο Donald Trump σχολίασε κοροϊδευτικά το επίτευγμα της ακτιβίστριας και το πάθος της για τη σωτηρία του πλανήτη: «Γελοίο. Η Greta πρέπει να δουλέψει πάνω στη διαχείριση του θυμού της και μετά να πάει να παρακολουθήσει καμιά παλαιά παραδοσιακή ταινία με έναν φίλο. Ηρέμησε, Greta, Ηρέμησε!».

Έτσι, όταν τον Νοέμβριο του 2020, ο Trump άρχισε να μιλάει για θεωρίες συνωμοσίας αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές και να διασπείρει μίσος απέναντι στους δημοκρατικούς, η Greta χρησιμοποίησε τα λόγια του.

Η θυελλώδης διαμάχη μεταξύ των δύο κρατάει αρκετά χρόνια, με τον Donald Trump να έχει «επιτεθεί» λεκτικά στην 18χρονη μέσω του Twitter, από τις πρώτες στιγμές που η νεαρή ακτιβίστρια γνώρισε τη δημοσιότητα. Ο πρώην Πρόεδρος έχει δηλώσει σκεπτικός για θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, καθώς πιστεύει πως είναι απάτη από την Κίνα, ενώ έχει αρνηθεί πολλές φορές βιώσιμες προτάσεις από επιστήμονες για λύσεις που αφορούν την προστασία του πλανήτη.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits