UPDATE #NOW

Παγκόσμια δημοσκόπηση του ΟΗΕ: «Οι άνθρωποι ζητούν δράση για το κλίμα»


The Jennettes

27 Ιανουαρίου 2021

Παγκόσμια δημοσκόπηση του ΟΗΕ: «Οι άνθρωποι ζητούν δράση για το κλίμα»

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα μιας νέας έρευνας του ΟΗΕ για το κλίμα, σχεδόν τα δύο τρίτα των 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων που ρωτήθηκαν παγκοσμίως λένε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προτρέποντας μεγαλύτερη δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η δημοσκόπηση του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) για την «Ψηφοφορία για το Κλίμα των Ανθρώπων», η οποία περιγράφεται ως η μεγαλύτερη έρευνα για το κλίμα που έχει διεξαχθεί ποτέ, έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι υποστήριξαν πιο ολοκληρωμένες πολιτικές για το κλίμα για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις. 

«Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν σαφώς ότι η επείγουσα δράση για το κλίμα έχει ευρεία υποστήριξη μεταξύ ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ανεξαιρέτως εθνικότητας, ηλικίας, φύλο και επίπεδο εκπαίδευσης», δήλωσε ο Achim Steiner, Διαχειριστής του UNDP σε δελτίο τύπου.

Η έρευνα κάλυψε 50 χώρες με πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού και έδειξε πως οι άνθρωποι επιθυμούν οι πολιτικοί τους να δημιουργήσουν νόμους, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πιο αναλυτικά, η έρευνα ρώτησε τους συμμετέχοντες εάν πίστευαν ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αν υποστήριζαν 18 βασικές πολιτικές για το κλίμα σε έξι τομείς δράσης: οικονομία, ενέργεια, μεταφορές, τρόφιμα και αγροκτήματα, φύση και προστασία των ανθρώπων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι υποστήριξαν «ευρείες κλιματικές πολιτικές», πέρα από την τρέχουσα κατάσταση, δήλωσε το UNDP.

Για παράδειγμα, αναλόγως την χώρα που ζούνε, τις διαθέσιμες πηγές και την κοινωνικοπολιτική υπόσταση, το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων απάντησε θετικά.

Εννέα στις δέκα από τις χώρες με τους περισσότερους αστικούς πληθυσμούς υποστήριξαν τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και λεωφορείων ή ποδηλάτων για τις μετακινήσεις τους, ενώ τέσσερις από τις πέντε χώρες με τις υψηλότερες εκκρίσεις από την χρήσης γης υποστήριξε τη διατήρηση των δασών και του εδάφους.

Η έρευνα βρήκε επίσης έναν άμεσο σύνδεσμο μεταξύ του επιπέδου εκπαίδευσης ενός ατόμου και της επιθυμίας του για δράση στο κλίμα, σύμφωνα με το UNDP.

Όσοι είχαν ακολουθήσει την ανώτερη εκπαίδευση ενός πανεπιστήμιου ή κολλεγίου, υπήρξε πολύ υψηλή αναγνώριση της έκτακτης ανάγκης για το κλίμα, από χώρες χαμηλού εισοδήματος όπως το Μπουτάν (82%) και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (82%), σε πλούσιες χώρες όπως Γαλλία (87%) και Ιαπωνία (82%).

Η συγκεκριμένη έρευνα επίσης, θέλοντας να δείξει πόσο διαδεδομένη είναι η άποψη ότι η κλιματική αλλαγή είναι έκτακτη ανάγκη, αποκάλυψε πως όχι μόνο οι νεότεροι (ηλικίας κάτω των 18 ετών) έχουν αυτήν την άποψη, αλλά συμφωνούν και άλλες ηλικιακές ομάδες.

Η ηλικιακή ομάδα των18-35 ετών συμπληρώνει το 60%, οι 36-59 ετών το 66%, ενώ οι άνω των 60 φτάνουν το 58%, εκφράζοντας την επιβεβαίωση και το ενδιαφέρον τους σε αυτό το παγκόσμιο ζήτημα.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr