UPDATE #NOW

Έρευνα: Τι πραγματικά πιστεύουν οι άνδρες για τη σεξουαλική παρενόχληση


28 Ιανουαρίου 2021

Έρευνα: Τι πραγματικά πιστεύουν οι άνδρες για τη σεξουαλική παρενόχληση

Πολύ υψηλά επίπεδα σεξισμού εξακολουθούν να εμφανίζουν οι άνδρες προϊστάμενοι παρά τις χιλιάδες καταγγελίες των τελευταίων ετών για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση των γυναικών στο χώρο εργασίας.

Τη στιγμή που η Ελλάδα ζει το δικό της «#MeToo» μετά τις καταγγελίες πρώτα της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από μέλος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας και εσχάτως της Ζέτας Δούκα για λεκτική και σωματική βία σε βάρος της από τον Γιώργο Κιμούλη, μία νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει ότι οι άνδρες προϊστάμενοι εξακολουθούν να εμφανίζουν πολύ υψηλά επίπεδα σεξισμού.

Πώς το #MeToo πήρε μορφή χιονοστιβάδας

Ήταν φθινόπωρο του 2017, όταν πρώτοι οι New York Times άρχισαν να κάνουν αναφορές για εκτεταμένη σεξουαλική παρενόχληση -έως και βιασμούς- από ισχυρούς άντρες της πολιτικής και της showbiz (με αφορμή την καταγγελία του μοντέλου Αμμπρά Γκουτιέρες εναντίον του παραγωγού Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν). Κανείς δεν έπεσε απ’ τα σύννεφα διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα, ωστόσο, εκείνη η στιγμή αποτέλεσε κάτι σαν «σπάσιμο του σπυριού». Το φαινόμενο #MeToo πήρε μορφή χιονοστιβάδας. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.