UPDATE #NOW

Το Bridgerton είναι κι επίσημα η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix


The Jennettes

29 Ιανουαρίου 2021

Το Bridgerton είναι κι επίσημα η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix

Στα τέλη της φετινής χρονιά το Netflix, η πιο δημοφιλής πλατφόρμα streaming κυκλοφόρησε το δράμα εποχής «Bridgerton» και καθήλωσε εκατομμύρια θεατές μπροστά στις οθόνες. Η σειρά βασίζεται στις ρομαντικές νουβέλες της Julia Quinn για την 9μελή οικογένεια Bridgerton καθώς περιηγούνται στην υψηλή κοινωνία του 1800 στο Λονδίνο.

Η πρώτη σεζόν της σειράς επικεντρώνεται στην μεγαλύτερη κόρη, την Daphne και την προσπάθεια της να παντρευτεί. Το ειδύλλιο της με τον όμορφο Δούκα του Hastings καθώς και οι ερωτικές σκηνές μαζί του βοήθησαν τη φήμη της σειράς να εξαπλωθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας έσπασε κάθε ρεκόρ αφού 82 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο είδαν το show στις πρώτες 28 ημέρες προβολής του, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία που είχαν. Να σημειωθεί ότι το Netflix θεωρεί ως «προβολή» οποιοδήποτε κομμάτι του περιεχομένου της σειράς ειδωθεί για τουλάχιστον 2 λεπτά, που σημαίνει ότι τα νούμερα δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά της συμβατικής τηλεόρασης. Επίσης, προσμετράται ως νοικοκυριό ο λογαριασμός, μέσα από τον οποίο γίνεται η προβολή, κάτι που δεν λαμβάνει υπόψιν τα πολλά διαφορετικά προφίλ που μπορεί να τον χρησιμοποιούν.


Όπως και να έχει η σειρά έφτασε το νούμερο 1 σε δημοφιλία σε 83 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ινδίας, της Γαλλίας και της Βραζιλίας. Στις υπόλοιπες χώρες, στις οποίες ήταν διαθέσιμη online μπήκε στην top 10άδα με εξαίρεση την Ιαπωνία. Το προηγούμενο ρεκόρ για τη σειρά με τις περισσότερες προβολές κατείχε το δράμα φαντασίας «The Witcher», το οποίο σύμφωνα με το Netflix το είδαν 76 εκατομμύρια σπίτια στις 28 πρώτες ημέρες προβολής του.

Πέρα από την πλοκή και τα υπέροχα χρωματιστά κοστούμια και σκηνικά της, η σειρά θα μείνει στη ιστορία και για μία πρωτοπορία. Είναι η πρώτη σειρά  που υιοθετεί ένα colour-blind casting και ενσωματώνει στο cast της μαύρους ηθοποιούς σε ρόλους που ιστορικά θα έπρεπε να παίζονται από λευκούς.  Η Jinny Howe, αντιπρόεδρος της original σειράς του Netflix δήλωσε πως το «Bridgerton» αψηφά την παράδοση και δείχνει πως ένα δράμα εποχής δεν είναι περιορισμένο ούτε στην σκοπιά ούτε στο κοινό.

Ενώ σε ένα blog post της έγραψε: «Η ενδυνάμωση των ανθρώπων με διαφορετικό  χρώμα και των γυναικών κάνουν το «Bridgerton» προσιτό και σύγχρονο, και ικανό να αντηχεί σε κοινά που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο». Το show έχει σχεδιαστεί με στόχο τα κοινά των millennials και των Gen Z  και πολύ το έχουν περιγράψει ως ένα «Gossip Girl» της Νεοκλασικής εποχής.


Η σειρά μετά την τεράστια επιτυχία της ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν, στην οποία θα παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες του αδελφού της Daphne, Anthony.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr