UPDATE #NOW

Tα επαγγέλματα που πρέπει να σκεφτείς να ακολουθήσεις- Hint: Δεν είναι influencer


20 Φεβρουαρίου 2021

Tα επαγγέλματα που πρέπει να σκεφτείς να ακολουθήσεις- Hint: Δεν είναι influencer

Zούμε σε μία εποχή κατάρριψης των στερεοτύπων. Οι γυναίκες μετά από χρόνια διεκδίκησης ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων βλέπουν τα πράγματα να αλλάζουν. Επαγγέλματα που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα ανδροκρατούμενα, ρίχνουν τα τείχη τους μπροστά σε ταλαντούχες και άριστα καταρτισμένες γυναίκες, προσφέροντας τους το έδαφος να αποδείξουν την αξία τους όπως τόσα χρόνια συνέβαινε με το αντίθετο φύλο.

Τέτοιου είδους επαγγέλματα είναι και αυτά που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Πληροφορικής και ευρύτερα των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας. Σύμφωνα με την Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μόλις το 17% των ειδικευμένων σε αυτά είναι γυναίκες.

Το περιοδικό Forbes δημοσίευσέ πρόσφατα τα 10 καλύτερα επαγγέλματα για το 2021. Παρατηρούμε, όπως και το 2020, ότι σχεδόν το σύνολο των επαγγελμάτων είναι σχετικά με την τεχνολογία, την πληροφορική και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Στις πρώτες θέσεις φιγουράρουν τα επαγγέλματα των Java Developer, Data Scientist, Data Engineer, Information Security Engineer, Mobile Engineer και Software Engineer. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι η διαχείριση της ψηφιακής πληροφορίας και των δεδομένων είναι το μέλλον. Τα επαγγέλματα αυτά έχουν σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Glassdoor για το Forbes, τις πιο πολλές ανοιχτές θέσεις εργασίας και τις πιο μεγάλες απολαβές.

Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικά. Στην ψηφιακή εποχή την οποία ήδη διανύουμε, φορείς της οικονομίας αναφέρουν ότι «αναλφάβητοι» θα θεωρούνται οι άνθρωποι που δεν κατέχουν δεξιότητες και γνώσεις όπως το coding. Παρόλα αυτά υπάρχει σοβαρή έλλειψη επαγγελματιών στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην χώρα μας. Αυτό ίσως συνδέεται με το ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση. Οι μεγαλύτερες γενιές αγνοούν ή δεν καταλαβαίνουν αυτό το αντικείμενο σπουδών, οπότε η νέα γενιά πάσχει από έλλειψη ενθάρρυνσης και προσανατολισμού σε τέτοιου είδους επαγγέλματα. 

Πώς μπορεί λοιπόν ένα νέο κορίτσι να προετοιμαστεί κατάλληλα και να διεκδικήσει τα όνειρα του ως μία πετυχημένη επαγγελματίας στον χώρο των τεχνολογιών;

Το Athens Tech College (ATH/TECH) μπορεί να βοηθήσει σε αυτό εκμεταλλευόμενο την ουσιαστική εμπειρία στο χώρο των νέων τεχνολογιών, της πληροφορικής και της εκπαίδευσης. Τα προπτυχιακά του προγράμματα, BSc in Computer Science, BSc in Computer Science, Business Informatics και  BSc in Computer Science –Internet Computing, αλλά και τα μεταπτυχιακά MSc in Software Development with Industry Placement, MSc in Advanced Software Engineering –Big Data Engineering & Data Sciences, MSc in Web and Mobile Development, MSc in Management of Business, Innovation and Technology είναι εξειδικευμένα και απόλυτα ευθυγραμμισμένα με τις απαιτήσεις της αγοράς. 

jenny.gr

Όλες οι υπηρεσίες και οι δραστηριότητες του Κολλεγίου προσφέρονται σε ένα state-of-the-art Campus στο κέντρο της Αθήνα, με πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια (labs) τεχνολογίας. Καλύπτοντας εκπαιδευτικά μέσα από πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας, τους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της πληροφορικής, προσφέρει πτυχίο από κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Άλλη μία παροχή που καθιστά το ATH/TECH κορυφαία εκπαιδευτική επιλογή είναι η παροχή συνεχούς καθοδήγησης στους υποψήφιους, τους φοιτητές και τους αποφοίτους του, για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία που επιθυμούν να ακολουθήσουν και τις ευκαιρίες καριέρας που μπορεί να προκύψουν μέσα από τις επιλογές τους.

jenny.gr

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Απασχολησιμότητας του ATH/TECH (powered by Code.Hub) βοηθά τους φοιτητές και τους αποφοίτους να σχεδιάσουν την επαγγελματική τους πορεία και να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη καριέρα που να τους ικανοποιεί, και παράλληλα συνδέει τις εταιρείες με άρτια καταρτισμένους επιστήμονες και επαγγελματίες στον τομέα της τεχνολογίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, το ATH/TECH αναπτύσσει σχέσεις και μακροχρόνιες συνεργασίες με ένα ευρύ δίκτυο εργοδοτών και τους συνδέει με τους κατάλληλους υποψηφίους για εργασία. Η επιτυχημένη του πορεία από το 2014 μέχρι και σήμερα, αριθμεί πλέον πάνω από 75 εταιρείες υποστηρικτές και εγγυάται 100% απασχόληση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας.

Όταν ξέρετε τι θέλετε και πώς να το κατακτήσετε, να θυμάστε ότι τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και τα όνειρά σας. Κάντε λοιπόν, τις σωστές επιλογές και τολμήστε να τα ακολουθήσετε!