UPDATE #NOW

Daft Punk: Επίλογος για το θρυλικό συγκρότημα της ηλεκτρονικής μουσικής μετά από 28 χρόνια


The Jennettes

23 Φεβρουαρίου 2021

Daft Punk: Επίλογος για το θρυλικό συγκρότημα της ηλεκτρονικής μουσικής μετά από 28 χρόνια

Οι Daft Punk, το παριζιάνικο ντουέτο που είναι υπεύθυνο για μερικά από τα πιο δημοφιλή τραγούδια χορού που έχουν γίνει ποτέ, χώρισαν, όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων τους.

Η είδηση ήρθε με ένα βίντεο διάρκειας 8 λεπτών με τίτλο «Epilogue», απόσπασμα από την ταινία τους για το 2006 Electroma, με τους δύο καλλιτέχνες να εμφανίζονται ως δύο ρομπότ, στην έρημο. Η ένταση του ήχου κορυφώνεται μετά την έκρηξη ενός από τα δύο ρομπότ, προτού εμφανιστεί στην οθόνη το «1993-2021».

Όταν ρωτήθηκε αν οι Daft Punk δεν ήταν πια μαζί, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, Kathryn Frazier επιβεβαίωσε τα νέα, αλλά δεν έδωσε κανένα λόγο για τη διάλυση.

Ο Thomas Bangalter και ο Guy-Manuel de Homem-Christo δημιούργησαν το συγκρότημα Daft Punk στο Παρίσι το 1993, βοηθώντας τον καθορισμό του γαλλικού στυλ της house μουσικής. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, το Homework του 1997, ήταν ένα ορόσημο μουσικής χορού, με κλασικά singles «Around the World» και «Da Funk».

Από το 2001, το ντουέτο είχε κάνει δημόσιες εμφανίσεις με ρούχα ρομπότ που έγιναν το εμπορικό σήμα τους. Τα singles «One More Time» και «Harder, Better, Faster, Stronger» τους έκαναν  παγκοσμίως γνωστούς.

Είκοσι χρόνια στην καριέρα τους, οι Daft Punk «ανατινάχθηκαν» για άλλη μια φορά με το «Get Lucky», το πρώτο single του άλμπουμ του 2013, Random Access Memories. Το κομμάτι που τους έκανε γνωστούς και στη νεότερη γενιά, πούλησε εκατομμύρια αντίγραφα σε όλο τον κόσμο και κέρδισε δύο Grammys.

«Όταν ξέρετε πώς γίνεται ένα μαγικό κόλπο, είναι τόσο καταθλιπτικό», δήλωσε ο Bangalter στο Pitchfork σε μια ιστορία εξώφυλλου του 2013. «Επικεντρωνόμαστε στην ψευδαίσθηση γιατί μαρτυρώντας πώς γίνεται αμέσως, μειώνει την αίσθηση του ενθουσιασμού και της αθωότητας».

Πέρα από τα singles, η οπτική τους ταυτότητα, το ήθος της πάρτι-μουσικής και το μυστήριο γύρω από αυτούς,  ενέπνευσαν γενιές καλλιτεχνών σε όλα τα είδη.

Πηγή κεντρικής φωτογραφία: Wikipedia

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

TAGS