UPDATE #NOW

Van Gogh: Πίνακας του διάσημου ζωγράφου για πρώτη φορά στη δημοσιότητα


The Jennettes

26 Φεβρουαρίου 2021

Πίνακας Van Gogh
Ένας πίνακας του Vincent Van Gogh προβλήθηκε για πρώτη φορά, αφού πέρασε περισσότερα από 100 χρόνια πίσω από κλειστές πόρτες.

Ένας πίνακας του Vincent Van Gogh που απεικονίζει έναν δρόμο στο Παρίσι, πήρε θέση στον τοίχο για πρώτη φορά, αφού πέρασε περισσότερα από 100 χρόνια πίσω από κλειστές πόρτες.

Αυτός ο πίνακας, με την εικόνα του δρόμου στη Μονμάρτη, ανήκει σε μια γαλλική οικογένεια για τον περισσότερο χρόνο από τότε που ζωγραφίστηκε το 1887.

Η Μονμάρτρη ήταν ακόμα ημι-αγροτική όταν ζωγραφίστηκε η σκηνή. Ένας ανεμόμυλος προβάλλεται εμφανώς πίσω από μερικούς ντόπιους. Η περίφημη εκκλησία Sacré-Cœur που κυριαρχεί τώρα στην περιοχή ήταν υπό κατασκευή εκείνη την εποχή.

Ο Van Gogh έφυγε από το Παρίσι για τον νότο της Γαλλίας το 1888. Πέθανε κοντά στο Παρίσι τον Ιούλιο του 1890.

Μια εταιρεία πλειστηρίασης, η Sotheby's, εκτιμά ότι θα μπορούσε να κερδίσει έως και οκτώ εκατομμύρια ευρώ (6,9 εκατομμύρια λίρες) όταν πωληθεί σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Ο ειδικός του Van Gogh, Martin Bailey, είπε στο BBC News ότι είναι «η πρώτη φορά που μπορούμε να το δούμε σωστά».

Μικρές αναπαραγωγές έχουν γίνει στο παρελθόν, συχνά σε ασπρόμαυρο. «Αυτό που είναι συναρπαστικό είναι ότι είναι ένας πίνακας του Van Gogh έχει κρυφτεί από τότε που βγήκε από το καβαλέτο του καλλιτέχνη», δήλωσε ο Bailey.

Ήταν πάντα σε ιδιωτικές συλλογές, έτσι μόνο οι ιδιοκτήτες και οι φίλοι τους το ήξεραν.

«Είναι μια ενδιαφέρουσα εικόνα γιατί είναι ένα μεταβατικό έργο μεταξύ των ολλανδικών χρόνων του Van Gogh, όταν ζωγράφιζε με σκούρα, γήινα χρώματα και τα πλούσια έργα που έκανε στην Προβηγκία. Ήταν στο Παρίσι όταν ανακάλυψε τους ιμπρεσιονιστές, και αυτό οδήγησε να εξερευνήσει το χρώμα».

Πρόκειται για μία από τις σειρές έργων που δημιούργησε ο Van Gogh κατά τη διαμονή του στον αδερφό του,Theo, το 1886 και το 1887 σε μικρή απόσταση από τον δρόμο που απεικονίζεται στον πίνακα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews)

Η εκτιμώμενη τιμή των πέντε έως οκτώ εκατομμυρίων ευρώ αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι οι πίνακες του καλλιτέχνη στο Παρίσι δεν παίρνουν τα «μεγάλα ποσά» των έργων του στην Προβηγκία, πρόσθεσε ο Bailey, ο οποίος γράφει ένα blog για τον Van Gogh στην εφημερίδα The Art.

«Αλλά μέχρι τότε, προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα συμβεί σε μια δημοπρασία. Τώρα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Van Gogh στην Άπω Ανατολή, οπότε η αγορά είναι πραγματικά παγκόσμια».

Ο πίνακας θα προβληθεί στους πλειστηριασμούς της Sotheby's στο Παρίσι, το Άμστερνταμ και το Χονγκ Κονγκ πριν από την πώληση στις 25 Μαρτίου.

Η Sotheby's δήλωσε: «Η εμφάνιση στην αγορά ενός έργου αυτού του διαμετρήματος, και από μια τέτοια εμβληματική σειρά, είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό γεγονός».

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr