UPDATE #NOW

Λυδία Κονιόρδου: Η πρώην Υπουργός Πολιτισμού αποκάλυψε ότι στα 15 της έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού


The Jennettes

7 Μαρτίου 2021

#metoo

Στην πρωινή εκπομπή της Σίσσυ Χριστίδου και στο Open μίλησε πριν από λίγο η ηθοποιός και πρώην Υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και την αναφορά του ονόματος της από την νυν Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. 

Η κ. Κονιόρδου είπε ότι καμία γυναίκα δεν έχει ζήσει μία ζωή χωρίς παρενόχληση και πως και εκείνη έχει βρεθεί σε αυτήν τη θέση και μάλιστα σε ηλικία 15 ετών δέχθηκε απόπειρα βιασμού έξω από το σπίτι της, «...σώθηκα από τα σκυλιά που άρχισαν να γαβγίζουν όταν έβγαλα μία κραυγή. Παρέλυσα, δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου- παρότι ήμουν αθλήτρια- και το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να βγάλω μία κραυγή. Το άκουσαν τα σκυλιά σε μια κτηνιατρική κλινική που ήταν δίπλα, άρχισαν να ουρλιάζουν και έτσι φοβήθηκε ο βιαστής και έφυγε».

Όσον αφορά την αναφορά της κ. Μενδώνη στο πρόσωπο της με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, δήλωσε πως πρόσφατα μόνο συνεργάστηκε μαζί του, με την ιδιότητά του ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Όπως είπε, «Το ελάχιστο διάστημα της συνεργασίας δεν ήταν ικανό για να διαμορφώσω μια γνώμη. Ήταν άτυχη η αναφορά στο όνομά μου από την κ. Μενδώνη. Μπορεί να έχει για μικροπολιτικούς λόγους ή για να καταμεριστεί η ευθύνη».

Η ίδια τόνισε ότι στην ζωή της δεν στέκεται σε φήμες αλλά συγκεντρώνεται στην δουλειά της και ότι αφού κανένα θύμα ή αυτόπτης μάρτυρας δεν μοιράστηκε κάποιο περιστατικό μαζί της δεν μπορεί να πει ότι ήξερε. Διευκρίνισε ακόμα, ότι όταν ήταν Υπουργός δεν είχαν φτάσει στα αυτιά της αυτές οι φήμες και ότι τίθεται υπέρ της παραίτησης της κ. Μενδώνη καθώς κατέχει μία θέση με ευρύτερη ευθύνη και ως εκ τούτου έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτική και να ελέγχει τα γεγονότα αλλά και εξαιτίας των άτυχων χειρισμών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τέλος, εξέφρασε την στήριξη της στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και τον Σπύρο Μπιμπίλα λέγοντας, «Έχουμε ένα Σωματείο για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, που συσπειρώνει τους ηθοποιούς, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με αξιοπρέπεια, διακριτικότητα, κάτι που οφείλεται στην προσωπικότητα του Σπύρου Μπιμπίλα και του ΔΣ που τον πλαισιώνει».

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr