UPDATE #NOW

Ένας 19χρονος άνδρας με αυτισμό έγινε viral με αφορμή μία επιστολή στον «μελλοντικό εργοδότη» του


The Jennettes

17 Μαρτίου 2021

άνδρας γράφει στον υπολογιστή

Ένας 19χρονος άνδρας με αυτισμό έγινε viral αφού έστειλε μια χειρόγραφη συνοδευτική επιστολή στον «μελλοντικό εργοδότη» του.

Ο Ryan Lowry από το Leesburg της Βιρτζίνια μοιράστηκε τη χειρόγραφη επιστολή στο LinkedIn και κατάφερε να προσελκύσει περισσότερες από 175.000 αντιδράσεις. Σε αυτήν ο Lowry εξήγησε ότι ενδιαφέρεται για μια δουλειά στον σχεδιασμό κινουμένων σχεδίων ή την πληροφορική και ότι είναι πολύ καλός με την τεχνολογία, χαρισματικός στα μαθηματικά και μαθαίνει γρήγορα.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος σαν εσάς ένα θα πρέπει να ρισκάρει προσλαμβάνοντας κάποιον σαν εμένα. Δεν μαθαίνω όπως οι τυπικοί άνθρωποι. Θα χρειαζόμουν έναν μέντορα για να με διδάξει, αλλά μαθαίνω γρήγορα, μόλις μου εξηγήσουν κάτι, το καταλαβαίνω αμέσως».

Πολλά σχόλια προήλθαν από άλλα άτομα με αυτισμό, προσφέροντας ενθαρρυντικά λόγια σχετικά με την πλοήγηση στον κόσμο της εργασίας όταν είσαι νευροαποκλίνοντας. Ο διευθυντής μάρκετινγκ Robert Brink σχολίασε, «Ryan, ανήκω στο φάσμα. Το ανακάλυψα μόλις το 2019 στην ηλικία των 44 ετών. Και είχα μια υπέροχη και επιτυχημένη καριέρα. Αν είσαι αρκετά γενναίος και αρκετά συνειδητοποιημένος για να γράψεις αυτό το γράμμα και να το δημοσιεύσεις εδώ ... ξέρω ότι θα τα πας καλά έξω στον κόσμο.».

Ένας επικεφαλής επιχείρησης πληροφορικής επίσης του έγραψε, «Γεια σου Ryan. Έχω κι εγώ αυτισμό και ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αυτό. Αν θέλεις, θα χαρώ να σε καθοδηγήσω, να σε διδάξω και να σε βοηθήσω να ακολουθήσεις τα όνειρά σου στη βιομηχανία της πληροφορικής / τεχνολογίας όπου έχω κάποια εμπειρία.».

Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή συνθήκη που επηρεάζει τον τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων. Σύμφωνα με το NHS, τα άτομα με αυτισμό μπορεί να δυσκολεύονται να αλληλεπιδράσουν με άλλους και μπορεί να δυσκολεύονται να καταλάβουν πώς σκέφτονται και αισθάνονται οι άλλοι.

Οι γονείς του Lowry δήλωσαν στο Today ότι έκτοτε είχε κλήσεις από εταιρείες με προγράμματα στρατολόγησης ανθρώπων με αυτισμό, όπως η Microsoft, η Dell και η Amazon.

«Ο Ryan είναι ικανός για πολλά. Ο στόχος εδώ για τον Ryan είναι η ανεξαρτησία. Μπορεί να ζήσει στο υπόγειό μας για το υπόλοιπο της ζωής του. Θα το λατρεύαμε αυτό αλλά η Tracy και εγώ θα πεθάνουμε κάποια μέρα, και πρέπει να είναι σε θέση να ζήσει ανεξάρτητος. Είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι.», δήλωσε ο μπαμπάς του, Rob Lowry. 

Η μητέρα του, Tracy, πρόσθεσε, «Ξαπλώνω στο κρεβάτι το βράδυ και κλαίω διαβάζοντας τα μηνύματα. Αυτό το ακατέργαστο, ευάλωτο γράμμα έχει ανοίξει τόσες πολλές ευκαιρίες.».
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr