UPDATE #NOW

Sakura: Οι κερασιές στην Ιαπωνία ανθίζουν αλλά κανείς δεν μπορεί να τις δει


The Jennettes

24 Μαρτίου 2021

κερασιές στην Ιαπωνία

Οι παγκοσμίου φήμης κερασιές της Ιαπωνίας αναμένεται να ανθίσουν πλήρως στην πλειονότητα της χώρας αυτή την εβδομάδα, αλλά για άλλη μια φορά η πανδημία θα κρατήσει μακριά τα συνηθισμένα πλήθη.

Εδώ και χρόνια η άνοιξη στην Ιαπωνία σηματοδοτείται από άνθη κερασιάς, ή sakura, με ανθρώπους να κάνουν υπαίθρια πικνίκ για να καλωσορίσουν τον ζεστό καιρό με άφθονο σάκε και άλλο αλκοόλ. Όμως την περασμένη άνοιξη, με την εξάπλωση του ιού, οι αξιωματούχοι έσπευσαν να περιορίσουν την προβολή των κερασιών παρά την πολιτιστική του σημασία. Η Yuriko Koike, η κυβερνήτης του Τόκιο, συνέκρινε την απώλεια αυτή με την «απαγόρευση των αγκαλιών στους Ιταλούς».

Η κα Koike προειδοποίησε ξανά το κοινό την περασμένη εβδομάδα να μην διοργανώσει πάρτι με άνθη κερασιάς, παρά την χαλάρωση των περιορισμών. Την Κυριακή, η κυβέρνηση ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο που ίσχυε από τις αρχές Ιανουαρίου, παρά τις ανησυχίες ότι οι νέες αναφορές κρουσμάτων ήταν ακόμη πολύ υψηλές. 

Περισσότερα από δώδεκα φεστιβάλ sakura στο Τόκιο έχουν ακυρωθεί, ενώ ορισμένες τοποθεσίες προσφέρουν εικονικές περιηγήσεις. Δίχτυα, σχοινιά και φράχτες έχουν δημιουργηθεί για να αποτρέψουν τη συγκέντρωση ομάδων και οι φρουροί ασφαλείας θα συμβουλεύουν τους ανθρώπους που τυχόν θα συγκεντρωθούν εκεί να συνεχίσουν να κινούνται.

Στο Ueno Park, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για άνθη κερασιάς, το κύριο μονοπάτι χωρίζεται σε δύο λωρίδες και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια βόλτα με μία μόνο κατεύθυνση σε κάθε λωρίδα. Ο Εθνικός Κήπος Shinjuku Gyoen, του οποίου τα άνθη της κερασιάς προσελκύουν συνήθως 60.000 επισκέπτες την ημέρα, άνοιξε εκ νέου την Τρίτη. Το πάρκο επιτρέπει πικνίκ έως και τέσσερα άτομα ή μεγαλύτερες ομάδες, εάν όλα τα μέλη ζουν στο ίδιο νοικοκυριό, αλλά το αλκοόλ απαγορεύεται.

Η Ιαπωνία παραμένει κλειστή για τους ξένους τουρίστες, οι οποίοι κανονικά θα ξόδευαν δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα κατά τη διάρκεια της περιόδου της ανθοφορίας. Το Σάββατο, οι διοργανωτές των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέπονται θεατές από το εξωτερικό. Οι διοργανωτές έχουν επίσης θέσει αυστηρές οδηγίες για την αφή της φλόγας, που ξεκινά την Πέμπτη. Μία από τις οδηγίες ζητά από τους θεατές να χειροκροτήσουν και όχι να πανηγυρίσουν καθώς περνάει η δάδα.
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr