UPDATE #NOW

Νέο application βοηθά τα χαμένα σκυλιά να επανασυνδεθούν με την οικογένειά τους


The Jennettes

22 Απριλίου 2021

Νέο application βοηθά τα χαμένα σκυλιά να επανασυνδεθούν με την οικογένειά τους
Το IAMS, ένα αμερικάνικο brand για κατοικίδια, έχει αναπτύξει έναν δημιουργικό τρόπο για να εντοπίζονται τα σκυλιά και τα αποτρέπει από το να χάνονται για πολύ καιρό.

Το IAMS, ένα αμερικάνικο brand για κατοικίδια, έχει αναπτύξει έναν δημιουργικό τρόπο για να εντοπίζονται τα σκυλιά και τα αποτρέπει από το να χάνονται για πολύ καιρό.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της εταιρίας, 10 εκατομμύρια κατοικίδια ζώα αναφέρονται ότι χάνονται ή κλέβονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, έτσι για να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτού του τρομακτικού στατιστικού, η IAMS δημιούργησε την εφαρμογή NOSEiD.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoe Nash (@missionwhynot)

Η εφαρμογή λειτουργεί στηριζόμενη απλά σε χρήσιμους ζωόφιλους και ένα αντίγραφο της μύτης του σκυλιού. Όπως και το ανθρώπινο δακτυλικό αποτύπωμα, η μύτη κάθε σκύλου (το μοτίβο υφής στην άκρη της μουσούδας ενός κουταβιού) είναι μοναδική, καθιστώντας τον έναν εξαιρετικό, μη επεμβατικό, τρόπο αναγνώρισης του κατοικίδιου ζώου σας.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή και να δημιουργήσουν ένα προφίλ για το σκύλο τους, το οποίο περιλαμβάνει τη σάρωση της μύτης τους, μαζί με φωτογραφίες και μια φυσική περιγραφή του.

Εάν ένας σκύλος που είναι εγγεγραμμένος στην εφαρμογή NOSEiD εξαφανιστεί, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να αναφέρει τον σκύλο του ως αγνοούμενο, μέσω της εφαρμογής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlie (@charliegoldengirl)

Το NOSEiD θα στείλει αμέσως μια ειδοποίηση για τον αγνοούμενο σκύλο, αλλά και σε άλλους χρήστες της εφαρμογής NOSEiD στην κοινότητά τους, ώστε να μπορούν να είναι σε επιφυλακή.

Όποιος βρει το χαμένο σκύλο μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να ελέγξει και να βεβαιωθεί ότι έχει τον σωστό, σαρώνοντας τη μύτη του και βλέποντας αν ταιριάζει με το αρχείο NOSEiD. 

Εάν η μύτη ταιριάζει με εκείνη ενός σκύλου που αγνοείται, μπορεί να ειδοποιηθεί η οικογένεια του σκύλου μέσω της εφαρμογής.

«Τα κατοικίδια είναι αναντικατάστατα μέλη της οικογένειας και με την εφαρμογή NOSEiD, ελπίζουμε να βοηθήσουμε να τα κρατήσουμε στα αγαπημένα τους σπίτια και έξω από τα καταφύγια - κάνοντας ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας για τον τερματισμό των αδέσποτων ζώων», δήλωσε ο Craig Neely, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ στο Mars Petcare. 

«Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να είναι ένας πόρος της κοινότητας, οπότε είτε κάποιος έχει σκύλο είτε όχι, θα μπορεί να συμμετάσχει στη NOSEiDcommunity για να βοηθήσει στην επανένωση χαμένων σκύλων με τις οικογένειές τους στη δική τους γειτονιά».

Δείτε ακόμη:

12 άνθρωποι που μοιάζουν καταπληκτικά με τα κατοικίδιά τους

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr