UPDATE #NOW

Μία νέα αρχαιολογική ανακάλυψη ξαναγράφει την ιστορία της Αιγύπτου


The Jennettes

24 Απριλίου 2021

Αίγυπτος
Τους τελευταίους μήνες 19 μίλια μακριά από το Cairo στην αρχαία νεκρόπολη Saqqara, μία σειρά ανακαλύψεων έχει συγκλονίσει τον κόσμο της αρχαιολογίας.

Τους τελευταίους μήνες, 19 μίλια μακριά από το Cairo στην αρχαία νεκρόπολη Saqqara, μία σειρά ανακαλύψεων έχει συγκλονίσει τον κόσμο της αρχαιολογίας.

Το πιο σημαντικό εύρημα ήρθε τον Ιανουάριο, όταν οι αρχαιολόγοι βρήκαν στον ναό που έφεραν στην επιφάνεια, επιγραφές ότι άνηκε σε μια άγνωστη αρχαία βασίλισσα. Το όνομά της ήταν βασίλισσα Neit και ήταν σύζυγος του Βασιλιά Teti, του πρώτου Φαραώ της Έκτης Δυναστείας, η οποία κυβέρνησε πριν από περισσότερα από 4.300 χρόνια ως μέρος του Παλαιού Βασιλείου της Αιγύπτου. 

Ο NeRmeen Aba-Yazeed, μέλος της αρχαιολογικής ομάδας δήλωσε στο Independent: «Ο πολιτισμός μας είναι γεμάτος μυστήρια και ανακαλύψαμε ένα από αυτά. Πριν βρεθεί η επιγραφή, ο Βασιλιάς Teti θεωρούνταν ότι είχε μόνο δύο συζύγους, την Iput και την Khuit, αλλά η συνειδητοποίηση ότι είχε και μία τρίτη, την Neit, με το δικό της ναό, προκάλεσε την επανεξέταση αυτών των αρχαίων ημερών». 

Στη Saqqara, 17 Αιγύπτιοι βασιλιάδες έχτισαν πυραμίδες για να στεγάσουν τα λείψανα και τα υπάρχοντά τους για αυτό που πίστευαν ότι ήταν η μετάβαση στη μεταθανάτια ζωή. Αυτές οι πυραμίδες περιλαμβάνουν και την παλαιότερη στον κόσμο, την Step Pyramid του Djoser, που χτίστηκε τον 27ο αιώνα π.Χ. .

Η αρχαία ιστορία αποκαλύπτεται σε πολλά μέρη της Αιγύπτου αυτές τις μέρες. Στις αρχές Φεβρουαρίου, οι αρχαιολόγοι βρήκαν 16 θαλάμους ταφής ανθρώπων στη θέση ενός αρχαίου ναού στα περίχωρα της βόρειας πόλης της Αλεξάνδρειας. Δύο από τις μούμιες είχαν χρυσές γλώσσες, οι οποίες σύμφωνα με τους αξιωματούχους του υπουργείου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, επέτρεπαν στους νεκρούς να μιλούν στην μεταθανάτια ζωή. 

Τον ίδιο μήνα, ένα τεράστιο ζυθοποιείο 5.000 ετών, που πιστεύεται ότι είναι το παλαιότερο στον κόσμο, ανακαλύφθηκε στη νότια πόλη Sohag. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι η μπύρα χρησιμοποιούνταν στις τελετές ταφής των πρώτων βασιλιάδων της Αιγύπτου. 

Τον περασμένο μήνα, ανακαλύφθηκαν ερείπια αρχαίου χριστιανικού οικισμού στην όαση Bahariya, που βρίσκεται στη δυτική έρημο της Αιγύπτου. Το εύρημα ρίχνει νέο φως στη μοναστική ζωή του 5ο αιώνα μ.Χ.

Και μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν ότι έχουν αποκαλύψει μια «χαμένη χρυσή πόλη» 3.000 ετών στη νότια πόλη του Luxor, μια ανακάλυψη που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη από τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών.

Ο Zahi Hawass, ο πιο γνωστός αρχαιολόγος της Αιγύπτου και ο πρώην υπουργός αρχαιοτήτων της δήλωσε: «Ξαναγράφουμε την ιστορία». 

Με κάθε ανακάλυψη, οι ελπίδες της κυβέρνησης ότι όλο και περισσότεροι τουρίστες θα επισκεφθούν την Αίγυπτο, φέρνοντας το πολύ αναγκαίο ξένο νόμισμα και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους, αυξάνονται. Η οικονομία που εξαρτάται από τον τουρισμό στην Αίγυπτο υπέστη μεγάλο πλήγμα την τελευταία δεκαετία από το πολιτικό χάος που προκλήθηκε μετά την εξέγερση της Αραβικής Άνοιξης το 2011.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr