UPDATE #NOW

Η σπάνια περίπτωση μίας 25χρονης γυναίκας από το Μάλι που γέννησε εννιάδυμα


The Jennettes

5 Μαΐου 2021

birth
Μια 25χρονη γυναίκα στο Μάλι γέννησε εννέα μωρά, δύο περισσότερα από αυτά που είχαν εντοπίσει οι γιατροί μέσα στη μήτρα της, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Μια 25χρονη γυναίκα στο Μάλι γέννησε εννέα μωρά, δύο περισσότερα από αυτά που είχαν εντοπίσει οι γιατροί μέσα στη μήτρα της, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας. Έτσι, έγινε μία από τις ελάχιστες μητέρες στον κόσμο που έχουν αποκτήσει εννιάδυμα. 

Η Halima Cisse αναμενόταν να γεννήσει επτά μωρά, σύμφωνα με υπερήχους που έγιναν στο Μαρόκο και το Μάλι, οι οποίοι δεν εντόπισαν δύο από αυτά. Να σημειωθεί ότι όλα ήρθαν στον κόσμο με καισαρική τομή.

Η εγκυμοσύνη της Cisse είχε ήδη συναρπάσει το δυτικό Αφρικανικό Έθνος και είχε προσελκύσει την προσοχή των ηγετών του. Όταν οι γιατροί τον Μάρτιο δήλωσαν ότι η Cisse χρειαζόταν εξειδικευμένη φροντίδα, ο μεταβατικός ηγέτης της χώρας, Bah Ndaw, διέταξε να σταλεί η ίδια στο Μαρόκο, όπου γέννησε πέντε κορίτσια και τέσσερα αγόρια, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Υγείας του Μάλι.

«Η μητέρα και τα μωρά τα πάνε καλά μέχρι τώρα. Πρόκειται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους σε μερικές εβδομάδες», δήλωσε η Υπουργός Υγείας του Μάλι, Fanta Siby, στο Agence France-Presse, προσθέτοντας ότι είχε ενημερωθεί από τον γιατρό του Μάλι που συνόδευσε την Cisse στο Μαρόκο.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας του Μαρόκο, Rachid Koudhari, είπε ότι δεν γνώριζε ότι έχει γίνει μια τέτοια πολλαπλή γέννηση σε ένα από τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι γιατροί ανησυχούσαν για την υγεία της Cisse, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, καθώς και για τις πιθανότητες επιβίωσης των μωρών της. Η γέννηση εννιάδυμων είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Ιατρικές επιπλοκές σε πολλές γεννήσεις αυτού του είδους συχνά σημαίνουν ότι ορισμένα από τα μωρά δεν θα επιβιώσουν.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr