UPDATE #NOW

Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο: Το πιο ηλικιωμένο άτομο στον κόσμο αποσύρεται από τη λαμπαδηδρομία


The Jennettes

6 Μαΐου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο: Το πιο ηλικιωμένο άτομο στον κόσμο αποσύρεται από τη λαμπαδηδρομία
Το γηραιότερο άτομο στον κόσμο αποσύρθηκε τελικά από την Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, λέγοντας ότι ανησυχεί για τη μετάδοση της Covid-19 σε άλλους ενοίκους του γηροκομείου.

Το γηραιότερο άτομο στον κόσμο αποσύρθηκε τελικά από την Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, λέγοντας ότι ανησυχεί για τη μετάδοση της Covid-19 σε άλλους ενοίκους του γηροκομείου.

Η 118 χρόνων, Kane Tanaka, ήταν να λάβει μέρος στο μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 στη Φουκουόκα, στη νότια Ιαπωνία, στις 11 Μαΐου.

Ωστόσο, η λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε τον Μάρτιο, επλήγη από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, με οκτώ κρούσματα να συνδέονται με την εκδήλωση.

Τον περασμένο μήνα, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων, η Ιαπωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μεγάλες πόλεις όπως το Τόκιο και η Οζάκα.

Αρκετές διασημότητες έχουν επίσης αποσυρθεί από το event, ανησυχώντας για τον ιό.

Η Tanaka, η οποία γεννήθηκε το 1903, αναγνωρίστηκε από το Guinness World Record ως το γηραιότερο άτομο στον κόσμο τον Μάρτιο του 2019.

Ένας από τους υπεύθυνους στο γηροκομείο της, δήλωσε ότι η οικογένειά της είχε στείλει email στους διοργανωτές της λαμπαδηδρομίας, λέγοντας ότι «θα ήθελε να αποσύρει τη συμμετοχή της καθώς αυτή και η οικογένειά της ανησυχούν για τη μετάδοση του ιού στο γηροκομείο».
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr