UPDATE #NOW

Γιατί οι δάσκαλοι σε όλη την Ισπανία φοράνε φούστες;


The Jennettes

15 Ιουνίου 2021

τα ρουχα δεν έχουν φύλο
Άνδρες δάσκαλοι και μαθητές σε όλη την Ισπανία φόρεσαν φούστες ως πράξη αλληλεγγύης σε μαθητές που εκφοβίστηκαν ή τιμωρήθηκαν επειδή έβαλαν φούστα. 

Άνδρες δάσκαλοι και μαθητές σε όλη την Ισπανία φόρεσαν φούστες ως πράξη αλληλεγγύης σε μαθητές που εκφοβίστηκαν ή τιμωρήθηκαν επειδή έβαλαν φούστα. 

Ο 15χρονος Ισπανός μαθητής, Mikel Gómez, φόρεσε φούστα στο σχολείο τον περασμένο Οκτώβριο, ελπίζοντας να αμφισβητήσει τους κανόνες φύλου και να υποστηρίξει τα δικαιώματα των γυναικών. Αντ 'αυτού, τον έδιωξαν από την τάξη και τον ανάγκασαν να δει ψυχολόγο, ο οποίος τον έκανε να αισθανθεί άσχημα για την ταυτότητα του φύλου του, όπως εξήγησε ο ίδιος σε ένα viral TikTok πέρυσι.

@mikelgmz

No me daba tiempo a contarlo todo☠️#parati

♬ original sound - Mikel Gómez

Το βίντεο του Gómez πυροδότησε ένα κίνημα όπου εκατοντάδες αγόρια στη χώρα φόρεσαν φούστες στο σχολείο ως αλληλεγγύη στις 4 Νοεμβρίου. Τώρα, δάσκαλοι σε όλη την πατρίδα του Gómez συμμετέχουν σε αυτήν την κίνηση αλληλεγγύη, φορώντας και εκείνοι φούστες.

Ο Jose Piñas, ένας γκέι καθηγητής μαθηματικών, φόρεσε τη φούστα του στο σχολείο, γράφοντας στα Twitter: «Πριν από 20 χρόνια, υπέστη διωγμούς και προσβολές για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου στο ινστιτούτο όπου είμαι τώρα δάσκαλος. Πολλοί δάσκαλοι, γύρισαν το κεφάλι τους προς την άλλη. Ήθελα όμως να συμμετάσχω στον σκοπό του μαθητή, Mikel, ο οποίος αποβλήθηκε και στάλθηκε στον ψυχολόγο επειδή πήγε στην τάξη με φούστα».

Έκτοτε, όλο και περισσότεροι δάσκαλοι έχουν συμμετάσχει για τον σκοπό αυτό, με δύο από αυτούς να φορούν φούστες κάθε μέρα του Μαΐου και το hashtag #LaRopaNoTieneGenero, το οποίο μεταφράζεται σε «τα ρούχα δεν έχουν φύλο», κάνοντας το πολύ δημοφιλές φέτος, σύμφωνα με την εφημερίδα «El Pais».

Τώρα μια άλλη ομάδα μαθητών συμμετέχει επίσης στις διαμαρτυρίες. Σύμφωνα με το «Público», οι φοιτητές στο Ινστιτούτο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Johan Carballeira φορούν φούστες την τέταρτη ημέρα κάθε μήνα.

«Πάντα μας μιλούσαν για την ανάγκη να μάθουμε Μαθηματικά, Ιστορία, Γλώσσα, Lía Menduíña Otero. Όχι, όμως για κάτι τόσο σημαντικό όσο η ισότητα και όχι μόνο εκείνη του φύλου», δήλωσε ένας από τους διοργανωτές του κινήματος. 

Λόγω των προσπαθειών τους, το σχολείο έχει δημιουργήσει ένα νέο μάθημα για την ισότητα των φύλων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου Instagram cocciglia_

Δείτε ακόμη: Ο Πρίγκιπας William στα Pride of Britain Awards 2017 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr