UPDATE #NOW

Τι κινδύνους κρύβει η viral εφαρμογή που μετατρέπει το πρόσωπό σας σε καρτούν


The Jennettes

17 Ιουνίου 2021

Τι κινδύνους κρύβει η viral εφαρμογή που μετατρέπει το πρόσωπό σας σε καρτούν
Μεγάλα μάτια, έντονα χρώματα, στρογγυλά χείλη: Όλοι μας μπορούμε να μοιάζουμε σε καρτούν, αν το θέλουμε πραγματικά. Κι όχι κάνοντας πλαστικές επεμβάσεις – δε θα χρειαστεί καν μακιγιάζ – αλλά μέσω της viral εφαρμογής που βλέπουμε σε όλα τα social media. Τι κινδύνους μπορεί να κρύβει;

Μεγάλα μάτια, έντονα χρώματα, στρογγυλά χείλη: Όλοι μας μπορούμε να μοιάζουμε σε καρτούν, αν το θέλουμε πραγματικά. Κι όχι κάνοντας πλαστικές επεμβάσεις – δε θα χρειαστεί καν μακιγιάζ – αλλά μέσω της viral εφαρμογής που βλέπουμε σε όλα τα social media

Ο λόγος για τη Voilà AI Artist, η οποία χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη και έχει μόνο μία απαίτηση από εμάς: Μία φωτογραφία, την οποία είτε θα επιλέξουμε από τη συλλογή μας, είτε θα τραβήξουμε εκείνη την ώρα. Έπειτα, επιλέγουμε αν τη θέλουμε σε δισδιάστατο ή 3D καρτούν, καρικατούρα ή αναγεννησιακό πορτραίτο. 

Υπάρχει ένα πρόβλημα, όμως. Κανείς δε γνωρίζει πού καταλήγει η φωτογραφία αυτή. «Εγώ δε θα ανέβαζα τίποτα, ειδικά αν πρόκειται για προσωπικές ή πιο ιδιωτικές στιγμές», δήλωσε στο USA Today η συγγραφέας Jill Baguchinsky, η οποία ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το συγκεκριμένο application όταν το είδε στο Facebook ενός φίλου. 

Σύμφωνα με το διευθυντή του τμήματος ασφαλείας της McAfee, Steve Povolny, οι εφαρμογές αυτού του είδους έχουν μία σειρά ζητημάτων που καλό είναι να έχουμε κατά νου. «Αυτό που δεν καταλαβαίνει πολύς κόσμος, είναι πως το πρόσωπο αποτελεί έναν εντελώς διαφορετικό τύπο ταυτοποίησης, τον οποίο δεν έχουμε συνηθίσει να προστατεύουμε», εξήγησε στο USA Today. «Και κατά κάποιον τρόπο, περιλαμβάνει τις ίδιες, αν όχι περισσότερες, πληροφορίες από όσες θα θέλαμε να μοιραστούμε δημόσια».

Η πολιτική απορρήτου της Voilà AI Artist είναι παρόμοια με εκείνες που αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Συλλέγουν τα δεδομένα που αναρτώνται, μαζί με τις φωτογραφίες. Τις διαγράφει μετά από 24 έως 48 ώρες, βέβαια, αλλά στο διάστημα αυτό, δε χρειάζονται καν ιδιαίτερες ικανότητες για να τις πάρει ένας hacker στα χέρια του – και να τις χρησιμοποιήσει με όποιον τρόπο θέλει.

 

πηγή φωτογραφίας: Instagram

 

Δείτε ακόμη:


 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr