UPDATE #NOW

Τα 4 πλαστικά αντικείμενα που προκαλούν σχεδόν το 50% της θαλάσσιας ρύπανσης


The Jennettes

18 Ιουνίου 2021

Τα 4 πλαστικά αντικείμενα που προκαλούν σχεδόν το 50% της θαλάσσιας ρύπανσης
Με την πανδημία να μονοπωλεί, σχεδόν, το ενδιαφέρον μας, μένει στην άκρη ένα ζήτημα που δεν γίνεται να αγνοούμε για πολύ ακόμα. Ο τρόπος με τον οποίο επιβαρύνουμε το περιβάλλον «κρύβεται κάτω από το χαλί», όμως μία νέα αναφορά έρχεται να μας επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα. 

Με την πανδημία να μονοπωλεί, σχεδόν, το ενδιαφέρον μας, μένει στην άκρη ένα ζήτημα που δεν γίνεται να αγνοούμε για πολύ ακόμα. Ο τρόπος με τον οποίο επιβαρύνουμε το περιβάλλον «κρύβεται κάτω από το χαλί», όμως μία νέα αναφορά έρχεται να μας επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα. 

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κάδιθ στην Ισπανία αποκάλυψαν ότι το 80% των απορριμμάτων που βρίσκονται στη θάλασσα αποτελείται από πλαστικό, ενώ τα τρία τέταρτα του πλαστικού αυτού προέρχονται από 10 μόνο αντικείμενα. Κάτι που φαίνεται ακόμη πιο απίστευτο, είναι πως το 44% των απορριμμάτων του ωκεανού, αποτελείται από τέσσερα μόλις αντικείμενα.

Τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature Sustainability έδειξαν ότι τα αντικείμενα αυτά ήταν ο πλαστικές σακούλες (14%), τα πλαστικά μπουκαλάκια (12%), οι πλαστικές συσκευασίες φαγητού και πλαστικά μαχαιροπίρουνα (9%) και τα περιτυλίγματα (9%). 

jenny.gr

Σημαντικό, επίσης, είναι ότι τα θαλάσσια οικοσυστήματα επιβαρύνουν και τα κομμάτια διχτυών ψαρέματος, τα γυάλινα μπουκάλια και τα τενεκεδάκια αναψυκτικών. 

Δείτε ακόμη:


 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr