UPDATE #NOW

Οι ρυθμίσεις που πρέπει να «πειράξετε» για να φωτογραφίσετε το φεγγάρι από το κινητό σας


The Jennettes

23 Ιουνίου 2021

Οι ρυθμίσεις που πρέπει να «πειράξετε» για να φωτογραφίσετε το φεγγάρι από το κινητό σας
Όταν κοιτάζουμε τον ουρανό και βλέπουμε το γεμάτο φεγγάρι, μία είναι η κίνηση που κάνουμε. Όχι, δεν αναστενάζουμε από συγκίνηση αλλά, ας το παραδεχτούμε, αρπάζουμε το smartphone και προσπαθούμε να το φωτογραφίσουμε. Δυστυχώς η λήψη όχι απλώς δεν ταιριάζει το Instagram, αλλά είναι μία απογοήτευση – αντί για την πανσέληνο, τραβήξαμε μία φωτεινή κουκκίδα. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Όταν κοιτάζουμε τον ουρανό και βλέπουμε το γεμάτο φεγγάρι, μία είναι η κίνηση που κάνουμε. Όχι, δεν αναστενάζουμε από συγκίνηση αλλά, ας το παραδεχτούμε, αρπάζουμε το smartphone και προσπαθούμε να το φωτογραφίσουμε. Δυστυχώς η λήψη όχι απλώς δεν ταιριάζει το Instagram, αλλά είναι μία απογοήτευση – αντί για την πανσέληνο, τραβήξαμε μία φωτεινή κουκκίδα.

Η «αποτυχία» μας αυτή οφείλεται σε δύο λόγους: Πρώτον, το φεγγάρι βρίσκεται πολύ μακριά και ο φακός της κάμεράς μας δεν μας βοηθά. Δεύτερον, οι νυχτερινές λήψεις είναι πολύ δύσκολες. Με τον κατάλληλο επαγγελματικό εξοπλισμό, τα πράγματα γίνονται ευκολότερα.

Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε «πειράζοντας» μόνο τις ρυθμίσεις της συσκευή μας. Για αρχή, ρυθμίζουμε το ISO στο 100, ώστε να παραμείνει υψηλή η ποιότητα της εικόνας, και επιλέγουμε να αποθηκευτεί η φωτογραφία στο μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να συμπεριλάβουμε ένα ακόμη αντικείμενο στο πλάνο, ώστε να φανεί μεγαλύτερο το φεγγάρι και να «αιχμαλωτίσουμε» τη λεπτομέρεια.  
 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr