UPDATE #NOW

Καθολική Εκκλησία εναντίον Biden για τη στήριξή του στο δικαίωμα στην άμβλωση


The Jennettes

24 Ιουνίου 2021

Καθολική Εκκλησία εναντίον Biden για τη στήριξή του στο δικαίωμα στην άμβλωση

Την εβδομάδα που πέρασε, το αμερικανικό Συμβούλιο Καθολικών Επισκόπων ψήφισε να κινηθεί ενάντια όχι μόνο στον Joe Biden, αλλά και στους καθολικούς βουλευτές που στηρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση. Προετοιμάστηκε, μάλιστα, έγγραφο που θα τεθεί προς τελική ψήφιση το φθινόπωρο, με τους ιερείς να είναι έτοιμοι να το φτάσουν στα άκρα, αφαιρώντας τους το δικαίωμα στη Θεία Κοινωνία.

Οι απόψεις της Καθολικής Εκκλησίας για την έκτρωση

Η Καθολική Εκκλησία είναι αυστηρά αντίθετη στη διακοπή της κύησης. Όπως έχει δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος José H. Gomez, την αντιμετωπίζει ως «άμεση επίθεση στη ζωή που τραυματίζει επίσης τη γυναίκα και υποτιμά την οικογένεια. Δεν είναι μόνο ιδιωτικό ζήτημα, αλλά αμφισβητεί τις θεμελιώδεις αρχές της αδελφοσύνης, της ενότητας και της συμπερίληψης στην ανθρώπινη κοινότητα».

Ποιος θα αποφασίσει αν ο Joe Biden θα μπορεί να μεταλαμβάνει;

Το Συμβούλιο των Επισκόπων δεν έχει τη δύναμη να απαγορεύσει κάτι τέτοιο στον Αμερικανό Πρόεδρο. Μόνο ο Πάπας έχει αυτήν την αρμοδιότητα, μαζί  με τους Αρχιεπισκόπους της κάθε πολιτείας. Ο William Koeing, βέβαια, που επιβλέπει την Εκκλησία της Ουάσινγκτον, δεν έχει κάνει ακόμη κάποια δήλωση. 

Μόνο η άμβλωση φέρνει σε ρήξη την Εκκλησία με την αμερικανική κυβέρνηση;

Η απάντηση εδώ είναι αρνητική. Το 2018, για παράδειγμα, όταν ο Πάπας Φραγκίσκος κήρυξε παράνομη τη θανατική ποινή, αρκετές πολιτείες συνέχισαν να την εφαρμόζουν. Πιο πρόσφατα, μόλις πέρσι εκτελέστηκε η πρώτη γυναίκα μετά το 1953 – ο λόγος για τη Lisa Montgomery, η υπόθεση της οποίας προκάλεσε παγκόσμια ανατριχίλα.

 

πηγή φωτογραφίας: Instagram

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr