WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 τρόποι με τους οποίους ο έρωτας αλλάζει τον ανδρικό εγκέφαλο


The Jennettes

29 Ιουνίου 2021

5 τρόποι με τους οποίους ο έρωτας αλλάζει τον ανδρικό εγκέφαλο

Ο έρωτας μας γεμίζει αισιοδοξία, μας κάνει να αισθανόμαστε πανίσχυροι. Όταν, μάλιστα, βρισκόμαστε στην αρχή της σχέσης, σκεφτόμαστε διαφορετικά, φερόμαστε διαφορετικά – ίσως ακόμη και να ντυνόμαστε διαφορετικά. Όταν εξετάζουμε, όμως, τη συμπεριφορά των ερωτευμένων, θα προσέξουμε πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Ας δούμε, λοιπόν, τι κάνει ο έρωτας στον εγκέφαλο των ανδρών και πώς επηρεάζει την ψυχολογία τους.

Αισθάνονται ευφορία

Οι άνδρες αισθάνονται τεράστια χαρά, όταν είναι ερωτευμένοι. Η ντοπαμίνη βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και η διάθεσή τους εκτοξεύεται – παράλληλα, η καρδιά τους χτυπά γρηγορότερα κι οι παλάμες τους ιδρώνουν.

Δε φοβούνται την κοινωνική κριτική

Οι ερωτευμένοι άνδρες παύουν να ενδιαφέρονται για το «τι θα πει ο κόσμος». Γίνονται πιο αυθόρμητοι κι αδέξιοι, δεν ντρέπονται να κάνουν πράγματα που βγάζουν προς τα έξω την ευαίσθητη πλευρά τους – αυτός είναι και ο λόγος που τους αρέσουν οι αγκαλιές, μας κρατούν από το χέρι και βγάζουν selfies.

Αισθάνονται λιγότερο σωματικό πόνο

Όπως ανέφερε στο Bustle o καθηγητής του Πανεπιστημίου της Alabama και νευροεπιστήμονας Dr. Jarred Younger, η δύναμη της αγάπης είναι τεράστια. «Στέλνει μηνύματα στο νωτιαίο μυελό να μπλοκάρει τα μηνύματα πόνου, πριν αυτά φτάσουν στον εγκέφαλο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αγάπη τους βοηθά να κόψουν το κάπνισμα ευκολότερα

Σύμφωνα με τον Younger, ο έρωτας αλλάζει τη χημεία στον ανδρικό εγκέφαλο. Καθίσταται, έτσι, ευκολότερη η απομάκρυνση από βλαβερές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ. Αν, λοιπόν, ο σύντροφός μας σταματήσει να καπνίζει στην αρχή της σχέσης, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μας ερωτεύεται.

Λένε «εμείς» κι όχι «εγώ»

Όταν ένας άνδρας ερωτεύεται, αλλάζει και η γλώσσα που χρησιμοποιεί. Ξεκινά να μιλά σε α’ πληθυντικό πρόσωπο, κάνει σχέδια για το μέλλον και αρχίζει να μας συμπεριλαμβάνει σε αυτό.

 

Δείτε ακόμη:


Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.