UPDATE #NOW

Οι πιο παράξενες μέθοδοι αδυνατίσματος στην ιστορία


The Jennettes

30 Ιουνίου 2021

Οι πιο παράξενες μέθοδοι αδυνατίσματος στην ιστορία

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι άνθρωποι – και κυρίως οι γυναίκες – προσπαθούν απεγνωσμένα να αδυνατίσουν. Στην ανάγκη μας να χάνουμε κιλά, γινόμαστε ιδιαίτερα δημιουργικοί και κάνουμε λάθη. Παρακάτω λοιπόν, θα δούμε πού οδήγησαν τα λάθη αυτά στο παρελθόν.

Αυτές είναι οι πιο παράξενες μέθοδοι αδυνατίσματος στην ιστορία:

«Μείνετε μακριά από βάλτους»

Το 1727, ο Thomas Short παρατήρησε ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι κατοικούσαν κοντά σε βάλτους. Στη διατριβή του με τίτλο «Οι αιτίες και τα αποτελέσματα της παχυσαρκίας», λοιπόν, έγραψε για το πιο αποτελεσματικό tip απώλειας κιλών που μπορούσε να σκεφτεί: Μετακομίστε μακριά από τα έλη.

Η δίαιτα των σκουληκιών

Γιατί να σπαταλήσουμε χρόνο οργανώνοντας ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο, όταν μπορούμε να μολύνουμε το σώμα μας με δηλητηριώδη παράσιτα; Στις αρχές του 20ου αιώνα, σκουλήκια πωλούνταν σε μορφή χαπιού για λόγους αδυνατίσματος. «Φάτε περισσότερο και χάστε κιλά», ήταν το slogan της διαφήμισης. Φυσικά, αυτό ήταν κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο – οι παρενέργειες περιλάμβαναν κύστες στον εγκέφαλο, τα μάτια και το νωτιαίο μυελό/

Η δίαιτα του βαμβακιού
Πεινάτε; Δοκιμάστε ένα βαμβάκι! Με μηδενικές θερμίδες και αδιάφορη γεύση, κάποτε ήταν ο καλύτερος φίλος εκείνων που προσπαθούσαν να αδυνατίσουν. Φυσικά, αυτό ήταν σχεδόν καταστροφικό για την υγεία.

Το αδυνατιστικό σαπούνι
Τη δεκαετία του ’30 κυκλοφορούσαν σαπούνια που υπόσχονταν να λιώσουν το λίπος του σώματος. Τα δημοφιλή «Fat-O-No» και «Fatoff», είχαν μία οδηγία: Τρίψτε καλά.

Η δίαιτα με τα τσιγάρα

Αν θέλαμε να αδυνατίσουμε κατά τη διάρκεια των ‘20s, αντί να φάμε κάτι, θα ανοίγαμε την τσάντα και θα βγάζαμε από μέσα ένα τσιγάρο. Ακόμη κι οι γιατροί το συνιστούσαν. Σε μία εποχή που η ενημέρωση ήταν ελλιπής και οι κίνδυνοι δεν αναφέρονταν πουθενά, το κάπνισμα ήταν προτιμότερο από το φαγητό.

Η δίαιτα του πότη

«Φάτε μία μπριζόλα και συνοδεύστε τη με ένα martini» - γιατί όχι; 

Το αλκοόλ ήταν απαραίτητο συνοδευτικό σε κάθε γεύμα, χωρίς καμία εξαίρεση. Ο Robert Cameron έβγαλε εκατομμύρια προωθώντας αυτήν του την ιδέα κατά τη διάρκεια του ’60, ενώ μέσα σε δύο χρόνια, ο οδηγός διατροφής του είχε πουλήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα.
 

πηγή φωτογραφίας: Getty/Ideal Image

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr