WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Gwyneth Paltrow: Η συμβουλή αδυνατίσματος που εξαγρίωσε το διαδίκτυο


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Οκτωβρίου 2018

20171017_zaa_nc34_387.jpg

Κάθε της εμφάνιση μας κόβει την ανάσα, είναι σέξι, μητέρα δυο παιδιών και αρκετά ταλαντούχα. Ο λόγος γίνεται για τη Gwyneth Paltrow, η οποία παρόλο που διανύει τη δεκαετία των 40 δείχνει σαν εικοσάρα. Όπως όμως έχει ομολογήσει η ίδια, δεν απέκτησε αυτό το αψεγάδιαστο σώμα με κάποιο μαγικό τρόπο, αλλά επειδή ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής.

Διαβάστε εδώ: 6 ροφήματα που πρέπει να πίνετε το πρωί για να χάσετε τα περιττά κιλά

Η αλήθεια είναι ότι η γνωστή ηθοποιός ασχολείται αρκετά με τη διατροφή και ίσως πολλές φορές να το παρακάνει. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες η διάσημη γυμνάστρια Tracy Anderson ανέλαβε το ρόλο του μέντορα στην ιστοσελίδα της Gwyneth, γράφοντας πως ο πιο γρήγορος τρόπος για να χάσεις κιλά είναι να γυμνάζεσαι καθημερινά, να τρως ελάχιστους υδατάνθρακες και να κόψεις τη γλουτένη. Όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη δήλωση εξαγρίωσε το ίντερνετ και πολλοί διατροφολόγοι δεν δίστασαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Παρόλα αυτά η ηθοποιός υποστήριξε τις δηλώσεις της γυμνάστριας, εξαγριώνοντας ακόμα περισσότερο τους διαδικτυακούς της φίλους.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Τι πραγαμτικά συμβαίνει; Όταν μια διατροφή είναι πολλή στερητική ή έχει ένα ασυνήθιστο συνδυασμό τροφίμων δεν παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα και φυσικά μετά από μικρό χρονικό διάστημα αρχίζει και μας κουράζει. Επίσης μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι ακολουθούν αυστηρά προγράμματα διατροφής, αδυνατούν να κρατήσουν την απώλεια βάρους μακροπρόθεσμα. 

Τέλος πρέπει να επισημάνω ότι για να αφαιρέσετε ένα τρόφιμο ή ένα συστατικό από τη διατροφή σας, όπως είναι η γλουτένη, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα υγείας. Η δια βίου δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι η θεραπεία για τα άτομα με κοιλιοκάκη και δεν συστίνεται σε υγιείς ανθρώπους. Και φυσικά είναι σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με τους χωρίς πτυχία ειδικούς που μπορεί να υποστηρίζουν διάφορες τεχνικές, οι οποίες δεν έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.