UPDATE #NOW

H γυναίκα που βρήκε τον βιαστή της μετά από 7 χρόνια από μηνύματα στο Facebook


Σύρμα Κιουπελόγλου

1 Ιουλίου 2021

θύμα
Για επτά χρόνια, η Shannon Keeler προσπαθούσε να πείσει τις αρχές να συλλάβουν τον άνδρα που την βίασε όταν ήταν 18 χρονών και πρωτοετής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 2013, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Για επτά χρόνια, η Shannon Keeler προσπαθούσε να πείσει τις αρχές να συλλάβουν τον άνδρα που την βίασε όταν ήταν 18 χρονών και πρωτοετής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 2013, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2013 η Keeler γυρνούσε στον κοιτώνα της με έναν φίλο της από ένα πάρτι στο Gettysburg College, στο οποίο ένας «τύπος» την «ενοχλούσε». Ο τύπος, που αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο Cleary, φαίνεται να την ακολούθησε και στη συνέχεια να προσέφερε στον φίλο της Keeler 20 $ για να τους αφήσει μόνους, εκείνος όμως τον έδιωξε.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Keeler άκουσε ένα χτύπημα στην πόρτα και την άνοιξε, περιμένοντας να δει έναν άλλο φίλο της, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση της. Ήταν όμως ο Cleary, ο οποίος μπήκε μέσα, άρχισε να την φιλάει και μετά της επιτέθηκε. Πριν από την επίθεση, το θύμα κατάφερε να στείλει γραπτά μηνύματα στους φίλους της, «Βοήθεια παρακαλώ» και «OMG παρακαλώ βοήθησε με». 

Η Keeler κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, υποβλήθηκε σε εξετάσεις με κιτ βιασμού και προσήγαγε μάρτυρες που είχαν δει τον ύποπτο, έναν φοιτητή μεγαλύτερου έτους. Ωστόσο, δεν ασκήθηκαν κατηγορίες και της είπαν ότι η υπόθεσή της έκλεισε τελικά.

Ξαφνικά τον Δεκέμβριο του 2019, τα εισερχόμενά της στο Facebook Messenger γέμισαν με μηνύματα από τον δράστη. «Πρέπει να ακούσω τη φωνή σου», έγραψε. «Πρέπει να ξέρω αν το έκανα ή όχι. Σε φίλησα. Άρπαξα τα στήθη σου. Τότε προσπάθησα να κάνω σεξ μαζί σου αλλά δεν μπορούσα γιατί ήμουν μαστουρωμένος. Μετά έπρεπε να προλάβω ένα αεροπλάνο. Γι 'αυτό έτρεξα. Έπαιξα μαζί σου, αλλά δεν υπήρξε διείσδυση. Έτσι σε βίασα. Δεν θα το κάνω ποτέ ξανά σε κανέναν». 

Η Keeler, που δεν είχε δει τα μηνύματα για μήνες, τα πήγε στο γραφείο του εισαγγελέα τον Μάιο του 2020.

Η αστυνομία άνοιξε εκ νέου την υπόθεση αφού η Keeler τους ειδοποίησε για τα ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία οι αρχές συνέδεσαν στη συνέχεια με τον λογαριασμό Facebook του Cleary και τον αντίστοιχο αριθμό κινητού τηλεφώνου. 

Την Τρίτη, πέντε εβδομάδες μετά που η Keeler μοιράστηκε την ιστορία της με το Associated Press, ο εισαγγελέας της επαρχίας Adams Brian Sinnett υπέβαλε επιτέλους ένταλμα σύλληψης που όριζε ως ύποπτο τον Ian Cleary και κατηγορούσε τον 28χρονο άνδρα από την Καλιφόρνια για σεξουαλική επίθεση.

«Ενώ ξέσπασα σε κλάματα με το αποτέλεσμα, το οποίο περίμενα (για) πάνω από επτά χρόνια, γνωρίζω ότι ήρθε αυτή η στιγμή επειδή δημοσίευσα την ιστορία μου, πράγμα το οποίο κανένα θύμα δεν θα έπρεπε να αναγκάζεται να κάνει για να βρει δικαιοσύνη», είπε η 26χρονη τώρα Keeler σε μια δήλωση που μοιράστηκε με το PEOPLE μέσω της δικηγόρου της, Laura Dunn.

Η απόφαση της Keeler να δώσει στο AP μια συνέντευξη για την υπόθεσή της ήταν μια στρατηγική επιλογή επειδή δεν έβγαζε πουθενά ούτε η συνεργασία με την αστυνομία ούτε η αναμονή από το γραφείο του εισαγγελέα. «Ήρθε η ώρα να δημοσιοποιήσει την ιστορία της και να ασκήσει πίεση στο γραφείο του εισαγγελέα για να κάνει το σωστό», δήλωσε η δικηγόρος της.

Δείτε ακόμη: Οι ειλικρινείς αντιδράσεις γυναικών στο άκουσμα της έκφρασης «είσαι πολύ όμορφη»

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr