UPDATE #NOW

Περσείδες: Η μεγαλύτερη βροχή αστεριών ξεκίνησε χθες


The Jennettes

15 Ιουλίου 2021

Περσείδες
Oι Περσείδες είναι η μεγαλύτερη και πιο λαμπερή βροχή μετεωριτών του χρόνου. Ξεκινά στα μέσα Ιουλίου και διαρκεί για περίπου ένα μήνα.

Oι Περσείδες είναι η μεγαλύτερη και πιο λαμπερή βροχή μετεωριτών του χρόνου. Ξεκινά στα μέσα Ιουλίου και διαρκεί για περίπου ένα μήνα.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος οι Περσείδες έκαναν την εμφάνιση τους δύο 24ωρα πριν από το συνηθισμένο, όντας ορατές στον ουρανό από τις 14 Ιουλίου. 

Τα πεφταστέρια είναι κατασκευασμένα από μικρά διαστημικά συντρίμμια από τον κομήτη Swift-Tuttle και πήραν το όνομά τους από τον αστερισμό του Περσέα. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατεύθυνση ή η ακτινοβολία τους στον ουρανό φαίνεται να βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με τον αστερισμό. Οι Περσείδες αναζητούνται ευρέως από αστρονόμους και παρατηρητές επειδή τα περισσότερα χρόνια στο αποκορύφωμά τους, μπορεί κανείς να δει από ένα σκοτεινό μέρος 60 έως 100 μετεωρίτες μέσα σε μια ώρα.

jenny.gr

Οι αναφορές για τις Περσείδες φτάνουν τους 20 αιώνες πριν, με αρχαιότερη μία από την Άπω Ανατολή.  

Η κορύφωση του φαινομένου είναι μεταξύ 9 και 14 Αυγούστου. Δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό ή πολλές δεξιότητες για να δείτε τη βροχή των αστεριών. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας καθαρός ουρανός και πολλή υπομονή. Βρείτε ένα απομονωμένο σημείο μακριά από τα φώτα της πόλης. Μόλις φτάσετε στο χώρο, θυμηθείτε ότι τα μάτια σας μπορεί να χρειαστούν 15 έως 20 λεπτά για να συνηθίσουν στο σκοτάδι. Ξαπλώστε, κοιτάξτε τον ουρανό και σίγουρα θα δείτε κάποιο αστέρι να πέφτει. 
 

Δείτε ακόμη: Φωτογραφίες από το διαγωνισμό του National Geographic που θα σας ταξιδέψουν

[wegallery]

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr