UPDATE #NOW

74ο Φεστιβάλ Καννών: Oι ταινίες ελληνικής παραγωγής που βραβεύτηκαν


The Jennettes

16 Ιουλίου 2021

74ο Φεστιβάλ των Καννών
Το 74ο Φεστιβάλ των Καννών διεξάγεται από τις 6 μέχρι τις 17 Ιουλίου στη  γαλλική Ριβιέρα με μεγάλη επιτυχία. Όπως κάθε άλλη χρονιά, έτσι και φέτος, που πραγματοποιήθηκε και πάλι δια ζώσης, μας προσέφερε λάμψη, μόδα, ενδιαφέρουσες ταινίες, stars και αξιομνημόνευτες στιγμές στο κόκκινο χαλί. 

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 6 μέχρι τις 17 Ιουλίου στη  γαλλική Ριβιέρα με μεγάλη επιτυχία. Όπως κάθε άλλη χρονιά, έτσι και φέτος, που πραγματοποιήθηκε και πάλι δια ζώσης, μας προσέφερε λάμψη, μόδα, ενδιαφέρουσες ταινίες, stars και αξιομνημόνευτες στιγμές στο κόκκινο χαλί. 

Ανάμεσα όμως σε όλα αυτά συνέβη και κάτι άλλο που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους. Τρεις ταινίες ελληνικής παραγωγής/συμπαραγωγής διακρίθηκαν και μας έκαναν να πανηγυρίσουμε. 

Το «Feathers» του Ομάρ Ελ Ζοχάιρι, με Ελληνα συμπαραγωγό την Heretic και χρηματοδοτούμενο από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Nespresso της κριτικής επιτροπής. 

Ενώ, το «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες» του Μανώλη Μαυρή, μια ελληνο-βελγική συμπαραγωγή συγχρηματοδοτούμενη από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και τον ΕΚΟΜΕ, τιμήθηκε με το βραβείο του Canal+ για Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία.

Ακόμη, το κινηματογραφικό σχέδιο μυθοπλασίας μεγάλου μήκους της Εύης Καλογηροπούλου,«Cora», που εντάχθηκε πρόσφατα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και έχει ως παραγωγό την Αμάντα Λιβανού της Neda Film, προυσιάστηκε στο l’Atelier de la Cinéfondation που οργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Καννών και απέσπασε το το βραβείο «Prix ARTE Kino YouTube», που συνοδεύεετια και από χρηματική αμοιβή 10.000 €. 

Οι συντελεστές των ταινιών δεν θα μπορούσαν να είναι πιο χαρούμενοι και το έδειξαν χαρίζοντας μας τα πιο μεγάλα χαμόγελα στο κόκκινο χαλί του ιστορικού Φεστιβάλ. 

Πηγή φωτογραφίας Instagram radiatoripsales

Δείτε ακόμη: Οι 10 πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις των Καννών τα τελευταία χρόνια

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr