UPDATE #NOW

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τα πρώτα κρούσματα Covid-19 ανάμεσα στους αθλητές είναι γεγονός


The Jennettes

18 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες
Δύο αθλητές είναι οι πρώτοι βγήκαν θετικοί στην Covid-19, σε τεστ που διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Χωριό, σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Δύο αθλητές είναι οι πρώτοι βγήκαν θετικοί στην Covid-19, σε τεστ που διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Χωριό, σύμφωνα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το ζευγάρι, που όπως φαίνεται εκπροσωπεί την ίδια χώρα και άθλημα, βρίσκεται μεταξύ 10 νέων υποθέσεων που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ένας αξιωματούχος των Αγώνων ήταν το πρώτο άτομο που βγήκε θετικό στο Ολυμπιακό Χωριό το Σάββατο, ενώ την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach, επέμενε ότι οι Αγώνες θα είναι «απολύτως ασφαλείς».

Επίσης, μεταξύ των 10 νέων θετικών περιπτώσεων που συνδέονται με τους Αγώνες είναι και ένας τρίτος αθλητής που αποδείχθηκε θετικός κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία. Οι άλλες θετικές περιπτώσεις ήταν πέντε και αφορούσαν «προσωπικό που σχετίζεται με τους Αγώνες», ένα μέλος των μέσων ενημέρωσης και έναν εργολάβο.

Ο Thomas Bach δήλωσε την Πέμπτη ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί το ιαπωνικό κοινό από τον ιό από έναν συμμετέχοντα στους Ολυμπιακούς είναι «μηδενικός».

Ωστόσο, υπάρχει αυξανόμενη νευρικότητα στο Τόκιο αφού η πόλη κατέγραψε πάνω από 1.000 νέα κρούσματα για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, με τον αριθμό των περιπτώσεων που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς από την 1η Ιουλίου να έχει πλέον αυξηθεί σε 55.

Την περασμένη εβδομάδα, τα 7 άτομα της ομάδας ράγκμπι της Νοτίου Αφρικής αναγκάστηκαν να μπουν σε καραντίνα για τέσσερις ημέρες λόγω του ότι είχαν έρθει σε στενές επαφές με έναν επιβάτη στην πτήση τους προς το Τόκιο που αποδείχθηκε θετικός.

Εν τω μεταξύ, η Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ καθυστέρησε την άφιξή της στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας από το εκπαιδευτικό της στρατόπεδο στο Κατάρ, αφού ένα μέλος της αντιπροσωπείας βγήκε θετικό.
 

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr