UPDATE #NOW

Έρευνα: Πώς η μουσική βοήθησε τους ανθρώπους στο lockdown


The Jennettes

21 Ιουλίου 2021

Έρευνα: Πώς η μουσική βοήθησε τους ανθρώπους στο lockdown

Έναν ανέλπιστο σύμμαχο στην... μουσική βρήκαν οι άνθρωποι στη μάχη που δίνουν κατά του κορονοϊού και των lockdown - Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο της καραντίνας.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο βοηθήθηκε από τη μουσική για να αντιμετωπίσει την πίεση του lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η δημοσκόπηση της εταιρείας Public First στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 ενήλικες είναι η μεγαλύτερη του είδους, από τότε που κύριοι τομείς της μουσικής βιομηχανίας διέκοψαν τις δραστηριότητές του εξαιτίας της πανδημίας.

Τα πορίσματα της έρευνας, που δημοσιεύτηκαν από τον οργανισμό UK Music, δείχνουν ότι το 57% των ενηλίκων ανέφερε ότι η μουσική τους βοήθησε να αντέξουν το lockdown, με το 14% να εκφράζει αντίθετη άποψη. Το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι την περίοδο του lockdown άκουσε περισσότερη μουσική από ότι συνήθως και το 31% ανέφερε ότι στράφηκε στη μουσική, όταν αισθανόταν άγχος. Το 56% δήλωσε ότι άκουγε μουσική για να βελτιώσει τη διάθεσή του, όταν δεν αισθανόταν καλά. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.