UPDATE #NOW

Το νέο κύμα καύσωνα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ακόμα και από αυτό του 1987


28 Ιουλίου 2021

Το νέο κύμα καύσωνα θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ακόμα και από αυτό του 1987

Το νέο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα θα έχει σύμφωνα με την ΕΜΥ μεγαλύτερη διάρκεια ακόμα και από αυτό που χτύπησε το 1987 και κόστισε τη ζωή σε 1.300 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ο καύσωνας που πλήττει την Ελλάδα θα είναι ένας από τους 10 μεγαλύτερους σε διάρκεια καύσωνες των τελευταίων 35 ετών και η διάρκειά του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και από τον καύσωνα του 1987. Σύμφωνα την ΕΜΥ, από την Πέμπτη και μετά οι μέγιστες θερμοκρασίες του καιρού θα υπερβούν σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου και από την Παρασκευή (30-7-2021) μέχρι και την Τρίτη (3-8-2021) η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Ο υδράργυρος θα βρίσκεται στο κόκκινο και οι μέγιστες τιμές της, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα φθάσουν περί τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Όπως σημειώνει η Υπηρεσία μέχρι και αύριο Πέμπτη θα υπάρχει βοριαδάκι στο Αιγαίο, το οποίο μερικώς θα επηρεάζει και τα ανατολικά προσήνεμα, μετριάζοντας την αίσθηση της ζέστης. Από την Παρασκευή όμως που οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, η ζέστη θα αρχίσει να γίνεται αισθητή και σ' αυτές τις περιοχές. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.