UPDATE #NOW

Alana Smith: Το πρώτο non-binary άτομο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το λάθος των σχολιαστών του BBC


The Jennettes

29 Ιουλίου 2021

Alana Smith
Οι σχολιαστές του BBC, αποκαλούσαν συνέχεια με λάθος γένος το Alana Smith, τον πρώτο ανοιχτά non-binary αθλητή που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα στο άθλημα του γυναικείου skateboarding.

Οι σχολιαστές του BBC, αποκαλούσαν συνέχεια με λάθος γένος το Alana Smith, τον πρώτο ανοιχτά non-binary αθλητή που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα στο άθλημα του γυναικείου skateboarding.

Οι online σχολιαστές είχαν γραμμένο στις σημειώσεις τους ότι το Smith δεν αυτοπροσδιορίζεται ούτε ως γυναίκα ούτε ως άνδρας και επιθυμεί τις αντωνυμίες «they/them», ωστόσο παραβλέψαν την πληροφορία. 

Κάποιος από τους θεατές το παρατήρησε και έγραψε στο Twitter: «Χθες, το Alana Smith, προσδιοριζόταν συνεχώς με λάθος γένος. Μία συγγνώμη θα ήταν υπέροχη». 

Ως απάντηση οι σχολιαστές ζήτησαν συγγνώμη από το BBC. Ο αθλητικός δημοσιογράφος του BBC, Tim Warwood, απάντησε επίσης, λέγοντας ότι αν και ο ίδιος δεν είχε κάνει τα λάθος σχόλια, η ομάδα των σχολιαστών φυσικά θα ζητήσει προσωπικά συγγνώμη από το Alana.

«Αν δεν συναντάς συχνά κάποιον skater, τότε βασίζεσαι στις πληροφορίες που σου παρέχει ο διοργανωτής της εκδήλωσης. Δεν λέω ότι δεν υπήρχε η πληροφορία αυτή, είμαι σίγουρος ότι ήταν εκεί, αλλά προσωπικά δεν το είδα και τα παιδιά (οι online σχολιαστές) είναι πίσω στο Salford (στο Ηνωμένο Βασίλειο) με περιορισμένους πόρους», έγραψε ο Warwood στο Twitter.

Το 20 χρόνων Smith είχε ένα λαμπερό χαμόγελο καθ 'όλη τη διάρκεια του αγώνα τη Δευτέρα. Σε μια συναισθηματική ανάρτηση στο Instagram μετά την ολοκλήρωση της πορείας του, το Smith είπε ότι αισθάνονταν πολύ χαρούμενο. «Ο στόχος μου ήταν να είμαι ευτυχισμένο και να εκπροσωπώ ανθρώπους σαν εμένα. Για πρώτη φορά σε όλη μου τη ζωή, είμαι περήφανο για το άτομο που έχω δουλέψει πολύ να γίνω. Επέλεξα την ευτυχία μου παρά το μετάλλιο. Από όλα όσα έχω κάνει, ήθελα να φύγω από εδώ γνωρίζοντας ότι ήμουν ο εαυτός μου χωρίς να απολογηθώ σε κανέναν και πραγματικά χαμογελούσα. Το συναίσθημα στην καρδιά μου λέει ότι το έκανα».

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου Instagram alanasmithskate

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr