UPDATE #NOW

#Tokyo2020: Η Simone Biles επανέρχεται δυναμικά για να δώσει τον καλύτερο της εαυτό στον τελικό στη δοκό


2 Αυγούστου 2021

#Tokyo2020: Η Simone Biles επανέρχεται δυναμικά για να δώσει τον καλύτερο της εαυτό στον τελικό στη δοκό

Η Simone Biles επαναπροσδιόρισε την έννοια του #GirlPower, παρέδωσε μαθήματα ηγεσίας και έδωσε προτεραιότητα στην ψυχική της υγεία με έναν τρόπο που επηρέασε όλο τον κόσμο, αποτελώντας έμπνευση για μελλοντικές αποφάσεις. 

Μπορεί να αποσύρθηκε για λίγο από τους τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά τώρα δηλώνει πανέτοιμη να επιστρέψει στη δράση, συμμετέχοντας στον τελικό στη δοκό ισορροπίας. Η star της ενόργανης γυμναστικής αποσύρθηκε από τον τελικό του ομαδικού την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από προσπάθεια στο άλμα.

H Biles δήλωσε πως δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ψυχική της υγεία και αποφάσισε να στρέψει εκεί όλη της την προσοχή. «Πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία και να μην καταστρέψω την υγεία και την ηρεμία μου. Πρέπει να προστατεύουμε το σώμα και το μυαλό μας. Είναι απαίσιο το να παλεύεις με το ίδιο σου το μυαλό», συνέχισε, και τόνισε ότι δεν ήθελε να κρατήσει πίσω την ομάδα της, εξαιτίας αυτού που βίωνε – ή εξακολουθεί να βιώνει. Παράλληλα, φοβόταν πως δε θα πρόσεχε τις κινήσεις της και ίσως τραυματιζόταν. Λέγεται, μάλιστα, πως εκείνη που τη βοήθησε να πάρει τη δύσκολη απόφασή της, είναι η Naomi Osaka που προτίμησε να επικεντρωθεί στην ψυχική της υγεία και να μην αγωνιστεί στο French Open.

Μετά τους τελικούς, από τους οποίους αποσύρθηκε έπειτα από το ομαδικό, (σύνθετο ατομικό, ασκήσεις εδάφους, ασύμμετροι ζυγοί και άλμα), η ίδια δηλώνει έτοιμη να αγωνιστεί στον τελικό στη δοκό ισορροπίας. 

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική ομοσπονδία γυμναστικής μέσω Twitter: «Με ενθουσιασμό επιβεβαιώνουμε ότι θα δείτε δύο Αμερικανίδες αθλήτριες στον τελικό της δοκού ισορροπίας αύριο, τη Suni Lee ΚΑΙ τη Simone Biles. Ανυπομονούμε να σας παρακολουθήσουμε και τις δύο».

Δείτε ακόμη: