Υπουργείο Υγείας: Οδηγίες για την προστασία των πολιτών από τα αιωρούμενα σωματίδια λόγω πυρκαγιάς

The Jennettes
Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη, έχει προκαλέσει πανικό σε πολλούς πολίτες που βρέθηκαν εκεί ή είδαν από τις ειδήσεις να χάνονται τα σπίτια τους. Πολλαπλά πύρινα μέτωπα και ασφυκτικές θερμοκρασίες είναι η κατάσταση που επικρατεί και χαρακτηρίζει όλες αυτές τις ώρες τη χώρα. 

Με αφορμή το κύμα καύσωνα που έχει εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα αλλά και την πρόσφατη εκδήλωση δασικών πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας (Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Μάνη, Κώ, κ.ά), το Υπουργείο Υγείας συνιστά για την προστασία από τις επιπτώσεις της εκδήλωσης και του νέφους δασικών πυρκαγιών τη λήψη των ακόλουθων μέτρων προστασίας του πληθυσμού των πληττόμενων περιοχών ως εξής:

Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.
Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Δείτε ακόμη: 8 + 1 φωτογραφίες δείχνουν εκπληκτικά το δράμα της φύσης