UPDATE #NOW

Οι 6 ηρωίδες της πανδημίας που έγιναν Barbie


5 Αυγούστου 2021

Οι 6 ηρωίδες της πανδημίας που έγιναν Barbie

Μετά τη δρ Σάρα Γκίλμπερτ άλλες πέντε γυναίκες που «πολέμησαν» την πανδημία του κορωνοϊού γίνονται Barbie - Ποιες είναι και πώς τις επέλεξε η βιομηχανία παιχνιδιών Mattel

Τις γυναίκες της πανδημίας του κορωνοϊού τιμά η βιομηχανία παιχνιδιών Mattel, η οποία επέλεξε να δημιουργήσει μια νέα σειρά Barbie. Αυτές οι γυναίκες, αυτές οι ηρωίδες θεωρούνται «πρότυπα» και γι' αυτό σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη συμβολή τους, η Mattel αποφάσισε να τις προσθέσει στη συλλογή της με τις προσωπικότητες από κάθε τομέα δραστηριότητας.

Ετσι, πλέον Barbie έχουν γίνει η δρ Σάρα Γκίλμπερτ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία συνέβαλε σημαντικά στο να αναπτυχθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca. Η Barbie που την αναπαριστά έχει μακριά καστανά μαλλιά και γυαλιά οράσεως με υπερμεγέθη μαύρο κοκάλινο σκελετό. Φοράει ένα κλασικό μπλε κοστούμι και λευκή μπλούζα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Mattel, η Βρετανίδα καθηγήτρια τόνισε ότι νιώθει πολύ παράξενα που υπάρχει μια κούκλα όμοια με την ίδια. «Ελπίζω ότι η δική μου Barbie θα προτρέψει τα κορίτσια να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής σταδιοδρομίας σε τομείς της επιστήμης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Oxford University