UPDATE #NOW

Η επόμενη ημέρα - Η αναγέννηση της φύσης


The Jennettes

7 Αυγούστου 2021

Η επόμενη ημέρα - Η αναγέννηση της φύσης
Η επόμενη ημέρα - Δενδροφυτεύσεις καμένων περιοχών

Οι εικόνες που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες τόσο στην τηλεόραση όσο και στα social media μας απογοητεύουν καθώς διαπιστώνουμε ότι κάηκαν χιλιάδες δέντρα και οι άλλοτε πράσινες περιοχές έγιναν στάχτες. Το μεγάλο όμως στοίχημα ξεκινά σε λίγες μέρες ή καλύτερα ακριβώς την επόμενη ημέρα για όλους μας. 

Η αναγέννηση της φύσης οφείλουμε να είναι ο στόχος μας και οι δεντροφυτεύσεις των καμένων περιοχών. Η φύση έχει το μηχανισμό να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της, και αυτό μπορεί να επισπευθεί με τη βοήθειά μας και των ειδικών φυσικά που έχουν την τεχνογνωσία για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά.

Μπορεί τώρα να επικρατεί το γκρι και το μαύρο αλλά ελπίζουμε να κυριαρχήσει το πράσινο, το χρώμα της ελπίδας. Τα καμένα δέντρα που τώρα συνθέτουν το σκηνικό έρημης περιοχής από την εφιαλτική πυρκαγιά να πάρουν και ξανά ζωή!  

jenny.gr

Mια ομάδα ανθρώπων δημιούργησαν ένα group στο facebook που μπορείτε να γίνετε μέλη ώστε να μάθετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε στις δεντροφυτεύσεις που σκοπεύουν να οργανώσουν.

Σε μία από τις τελευταίες τους αναρτήσεις, μπορείτε να διαβάσετε πώς σκέφτονται να κινηθούν ώστε το πράσινο να επικρατήσει και πάλι στις καμένες περιοχές:

"Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστούμε για την γρήγορη σας στήριξη.

Σκοπός αυτής της ομάδας είναι να κάνουμε λίγο πιο εύκολο το έργο του περιβάλλοντος, και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για την ανάκαμψη του. Αρχικά βρισκόμαστε στο στάδιο την οργάνωσης και οι πρώτες μας δράσεις θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβρη, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Εδώ είμαστε μία ομάδα ατόμων που αγαπάνε το περιβάλλον, δεν έχουμε κανένα οικονομικό όφελος και για αυτόν τον λόγο δεν δεχόμαστε και δεν θα δεχτούμε καμία οικονομική στήριξη. Η μόνη στήριξη που θα δεχτούμε, θα έχει να κάνει καθαρά με το ανθρώπινο δυναμικό και τα υλικά για την δεντροφύτευση.

Παρακαλούμε βοηθήστε μας με κοινοποιήσεις και προσκλήσεις σε μέλη που πιστεύετε πως θα ενδιαφερόντουσαν για μια τέτοιου είδους ομάδα. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την πολύτιμη στήριξή σας!"

Μπορείτε να γίνετε και εσείς μέλη πατώντας εδώ.

Δείτε ακόμη:

O φακός του Reuters κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από τις στιγμές της φωτιάς

jenny.gr