UPDATE #NOW

Η νέα λειτουργία του Google Chrome θα μας επιτρέπει να κλειδώνουμε τα incognito παράθυρα με κωδικό


The Jennettes

13 Αυγούστου 2021

google chrome
Η καρτέλα ανώνυμης περιήγησης (incognito tab) του Chrome είναι η ιδανική λύση όταν δεν θέλετε να αποθηκευτούν προσωπικές σου πληροφορίες στο browser. Μπορείτε για παράδειγμα να μπείτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό από μία συσκευή που δεν είναι δική σας χωρίς να ανησυχείτε καθόλου για την ασφάλεια των δεδομένων ή των κωδικών σας.

Η καρτέλα ανώνυμης περιήγησης (incognito tab) του Chrome είναι η ιδανική λύση όταν δεν θέλετε να αποθηκευτούν προσωπικές σας πληροφορίες στον browser. Μπορείτε για παράδειγμα, να μπείτε στον τραπεζικό σας λογαριασμό από μία συσκευή που δεν είναι δική σας χωρίς να ανησυχείτε καθόλου για την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων και των κωδικών σας.

Πηγαίνοντας το feature αυτό ένα βήμα παραπέρα, η Google προσθέτει τώρα έναν προαιρετικό βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας στην εφαρμογή Android. Βέβαια μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος πριν μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε.

Μία νέα επιλογή στο Chrome Canary 94 σας επιτρέπει να ορίσετε ένα PIN ή να χρησιμοποιήσετε τα βιομετρικά σας χαρακτηριστικά προκειμένου να έχετε πρόσβαση στο ιστορικό των καρτελών ανώνυμης περιήγησης σας.

Το συγκεκριμένο toggle μπορείτε να το βρείτε στον Chrome στην ενότητα «Enable device reauthentication for Incognito», δυστυχώς όμως δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη από το μενού απορρήτου, ούτε και στην περιορισμένη και δοκιμαστική εκδοχή του Canary. 

jenny.gr

Ωστόσο, αν ρίξουμε μια ματιά στο iOS μπορούμε να δούμε πώς λειτουργεί. Παρόλο που ο επανέλεγχος ταυτότητας είναι επίσης σε δοκιμαστικό στάδιο στα iPhone, εμφανίζεται στις ρυθμίσεις στην ενότητα «Απόρρητο» μετά την επανεκκίνηση της εφαρμογής. Μόλις ενεργοποιηθούν, οι προϋπάρχουσες καρτέλες ανώνυμης περιήγησης απαιτείτε σάρωση Face ID προτού γίνουν προσβάσιμες. Σε αντίθεση με τις άλλες περιπτώσεις Face ID, αυτό δεν συμβαίνει αυτόματα, πρέπει να πατήσετε το κουμπί ξεκλειδώματος για να ενεργοποιήσετε τη σάρωση, ώστε να αποτραπεί μία κατά λάθος πρόσβαση. Αυτό βέβαια είναι κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα με τους αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων στα Android.

Ας ελπίσουμε λοιπόν, ότι δεν θα πάρει πολύ καιρό να γίνει ευρέως διαθέσιμη για όλους τους χρήστες. 

Δείτε ακόμη: 15 γάτες που έσπασαν το internet

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr