WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

The Orgasm Gap: Γιατί οι γυναίκες αυνανίζονται λιγότερο από τους άνδρες;


The Jennettes

17 Αυγούστου 2021

The Orgasm Gap: Γιατί οι γυναίκες αυνανίζονται λιγότερο από τους άνδρες;
Ακόμα και στην αυτοϊκανοποίηση, υπάρχει χάσμα. Έρευνα στην οποία συμμετείχαν 14.500 άνδρες και γυναίκες από 17 χώρες, μελέτησε τις απαντήσεις τους και κατέληξε σε απρόσμενα, ίσως συμπεράσματα.

Ακόμα και στην αυτοϊκανοποίηση, υπάρχει χάσμα. Είναι το λεγόμενο «masturbation gap» που, μαζί με το «orgasm gap», δείχνει ότι ούτε στη σεξουαλικότητα  υπάρχει ισότητα. Έρευνα στην οποία συμμετείχαν 14.500 άνδρες και γυναίκες από 17 χώρες, μελέτησε τις απαντήσεις τους και κατέληξε σε απρόσμενα, ίσως συμπεράσματα.

Βρέθηκε πως οι Αμερικανίδες αυνανίζονται συχνότερα, ενώ οι Γιαπωνέζες έρχονται σπανιότερα σε οργασμό. Το μεγαλύτερο χάσμα δε, παρατηρείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έρχεται 13ο στη λίστα ισότητας.

Ας δούμε τους αριθμούς.

Το 2021, οι Βρετανοί αυνανίστηκαν κατά μέσο όρο 174 φορές. Οι Βρετανίδες, αντίστοια, μόλις 59. Αυτό σημαίνει πως το η διαφορά αγγίζει το 66% - μικρότερο ποσοστό από το περσινό 76%. 

Γιατί οι γυναίκες αυνανίζονται λιγότερο;

Το χάσμα περιορίζεται, όμως παραμένει υπαρκτό. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης δίνεται στο μεγάλο ταμπού γύρω από τη γυναικεία αυτοϊκανοποίηση, με το 39% των συμμετεχόντων στην έρευνα να δηλώνουν ότι είναι πιο αποδεκτό όταν αφορά αποκλειστικά τους άνδρες. Το 53%, πάλι, θεωρεί ότι η pop κουλτούρα έχει κανονικοποιήσει τον ανδρικό αυνανισμό, ενώ το 32% τόνισε πως η γυναικεία αυτοϊκανοποίηση έχει αρνητική χροιά.

Πάνω από το 28% των Βρετανίδων είπε πως δεν αυνανίζεται ποτέ – το αντίστοιχο ανδρικό ποσοστό φτάνει το 9%. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ένα τρίτο των γυναικών δεν έχει δοκιμάσει ποτέ να δει τι τους αρέσει, αλλά και το 14% των ανδρών.

Βλέπουμε πόσο αναγκαία είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Στα περισσότερα σπίτια, το σεξ αποτελεί ταμπού και, ειδικά όταν υπάρχει κόρη, είναι σχεδόν ντροπή να το θίξει οποιοσδήποτε. Το 87% των συμμετεχόντων στην έρευνα, μάλιστα, αποκάλυψε πως ποτέ, κανένας ενήλικας του οικογενειακού ή σχολικού τους περιβάλλοντος δεν τους μίλησε για βασικά ζητήματα, με αποτέλεσμα να τα μαθαίνουν μόνοι.

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.