UPDATE #NOW

Η κατάλληλη ηλικία για να πάρετε στο παιδί σας κινητό, σύμφωνα με τον Bill Gates


The Jennettes

25 Αυγούστου 2021

Η κατάλληλη ηλικία για να πάρετε στο παιδί σας κινητό, σύμφωνα με τον Bill Gates

O Bill Gates μπορεί να έφερε πιο κοντά μας την τεχνολογία όσο κανείς άλλος αλλά είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τον τρόπο που επιτρέπει στα παιδιά του να τη χρησιμοποιούν. 

Σε μία από τις πιο διαχρονικές του συνεντεύξεις στο Mirror, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας είπε ότι δεν επέτρεπε στα παιδιά του να έχουν δικό τους κινητό μέχρι τα 14 τους. Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Συνήθως ρυθμίζουμε μία συγκεκριμένη ώρα για να κλειδώνει η οθόνη τους, αυτό βοηθάει πολύ ώστε να κοιμούνται επαρκώς».

Επίσης, ο Gates ανέφερε ότι δεν αφήνει τα παιδιά του να έχουν το κινητό τους επάνω στο τραπέζι αλλά μπορούσαν πάντα να το χρησιμοποιούν για τις ασκήσεις για το σπίτι. Μπορεί τα παιδιά του σήμερα να είναι 20, 17 και 14 χρονών αλλά ακόμη τους απαγορεύεται να έχουν οποιοδήποτε προϊόν της Apple στο σπίτι. 

Πολλές έρευνες ωστόσο, δεν συμφωνούν με την άποψη του Bill Gates σχετικά με το ποια είναι η πιο «ασφαλής» ηλικία για να αποκτήσει ένα παιδί το πρώτο του κινητό. Σύμφωνα με την έρευνα του 2016, "Kids & Tech: The Evolution of Today's Digital Natives", η μέση ηλικία που ένα παιδί παίρνει το πρώτο του κινητό είναι τα 10. 

Ωστόσο, οι περισσότεροι μελετητές συμφωνούν στο εξής: Δεν παίζει ρόλο τόσο η ηλικία όσο ο τρόπος που ένα παιδί μαθαίνει να χειρίζεται σωστά και να αξιοποιεί το ίντερνετ στο κινητό του, δηλαδή το ποσοστό υπευθυνότητας που δείχνει απέναντι στην τεχνολογία και το εύρος της. 

Δείτε ακόμη: Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media 

TAGS