UPDATE #NOW

Μίκης Θεοδωράκης: Χιλιάδες κόσμου στα Χανιά - Ξεκίνησε η πομπή για την κηδεία στον Γαλατά


9 Σεπτεμβρίου 2021

Μίκης Θεοδωράκης: Χιλιάδες κόσμου στα Χανιά - Ξεκίνησε η πομπή για την κηδεία στον Γαλατά

Σε λίγη ώρα η Κρήτη ανοίγει την αγκαλιά της για να υποδεχθεί τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πέρασε στην αιωνιότητα την προηγούμενη Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου και η χώρα τον αποχαιρετά με θλίψη κι οδύνη τραγουδώντας τα μελοποιημένα του αριστουργήματα που «σήκωσαν την Ελλάδα λίγο ψηλότερα». Το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου, ο Μίκης όλων των Ελλήνων και του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος οδηγείται στην αγαπημένη του γη, αυτή του Γαλατά των Χανίων, όπου είναι οι ρίζες του.

Η σορός του έφτασε το χάραμα στο λιμάνι των Χανίων όπου τον υποδέχθηκαν εκατοντάδες πολίτες και τοπικοί φορείς, χειροκροτώντας με δακρυσμένα μάτια και φωνάζοντας αθάνατος.

Στιγμές αργότερα, στήθηκε μια πομπή εκατοντάδων μέτρων με χιλιάδες Χανιώτες, αλλά κι άλλους κατοίκους της μεγαλονήσου και της υπόλοιπης χώρας που συνόδευσαν το φέρετρό του στην Μητρόπολη Χανίων μέσα από την κεντρική αγορά που είχε πλημμυρίσει από τις χιλιάδες των πολιτών που τραγουδούσαν τα εμβατήρια που παιάνιζε η μπάντα που προπορευόταν. Τον Μίκη Θεοδωράκη συνόδευαν σε όλη την πομπή και 96 βρακοφόροι, όσα και τα χρόνια του, ντυμένοι με παραδοσιακές κρητικές στολές.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.