UPDATE #NOW

Πόσο σωστό είναι να googlάρεις κάποιον που γνώρισες online, πριν βγεις ραντεβού μαζί του;


Σύρμα Κιουπελόγλου

10 Σεπτεμβρίου 2021

online dating
Πριν συναντήσεις κάποιον που γνώρισες σε μία εφαρμογή γνωριμιών γκουγκλάρεις το όνομα του; Πες την αλήθεια. Αν η απάντηση σας είναι θετική τότε ανήκεις στην πλειοψηφία. Έρευνα της Statista, αποκάλυψε ότι το 55% των ανθρώπων ψάχνουν στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης το υποψήφιο ραντεβού τους, ενώ το 60% δήλωσε ότι κάνει scroll στα social media του. 

Πριν συναντήσεις κάποιον που γνώρισες σε μία εφαρμογή γνωριμιών γκουγκλάρεις το όνομα του; Πες την αλήθεια. Αν η απάντηση σας είναι θετική τότε ανήκεις στην πλειοψηφία. Έρευνα της Statista, αποκάλυψε ότι το 55% των ανθρώπων ψάχνουν στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης το υποψήφιο ραντεβού τους, ενώ το 60% δήλωσε ότι κάνει scroll στα social media του. 

Ωστόσο, επειδή κάτι είναι δημοφιλές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και σωστό. Τo Google or not to Google? Ιδού η απορία. 

Αρχικά, πριν κάνεις οτιδήποτε καλό είναι να αναρωτηθείς γιατί θέλεις να ψάξεις το match σου. Είναι επειδή φοβάσαι ή είσαι σκεπτική για το αν πρέπει ή όχι να συναντηθείς μαζί του από κοντά; Είναι επειδή είσαι ενθουσιασμένη και νευρική για το ραντεβού; Ή είναι απλή περιέργεια; Το να γνωρίζεις τι είναι αυτό ψάχνεις πριν ξεκινήσεις την αναζήτηση είναι πολύ χρήσιμο, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα ξέρεις πότε θα το βρεις και θα αποφύγεις να σκάψεις βαθύτερα.  

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ένας από τους κυριότερους λόγους που κάποιος καταφεύγει στο Google για πληροφορίες πριν συναντηθεί με κάποιον παντελώς άγνωστο, είναι η ασφάλεια. Σύμφωνα με το FBI, τουλάχιστον 18.000 άνθρωποι έπεσαν θύματα «ερωτικής απάτης» το 2018. Είναι λοιπόν απόλυτα κατανοητό ότι αυτός είναι ένας τρόπος να αποφύγεις κάτι τέτοιο και να τσεκάρεις ότι το πρόσωπο στην άλλη πλευρά της οθόνης είναι υπαρκτό και ακριβώς όπως σου παρουσιάζεται. Αν όμως η αλληλεπίδραση σας σου δημιούργησε τη παραμικρή υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά, τότε το ασφαλέστερο δεν είναι να καταφύγεις στο Google αλλά να αποφύγεις μία δια ζώσης συνάντηση.  

jenny.gr

Είναι καλή ιδέα να ζητήσεις από κάποιον που συνάντησες στο διαδίκτυο να μοιραστεί μαζί σου το προφίλ του στο Instagram ή το Facebook, έτσι ώστε να έχεις αυτή τη δικλείδα ασφαλείας. Αντί να παίζεις τον ντετέκτιβ, ζήτα κατευθείαν από κάποιον τα προφίλ του. Μπορείς επίσης να του ζητήσεις να κάνετε μία γρήγορη βίντεοκλήση πριν συμφωνήσεις να συναντηθείτε. Αυτό θα σου επιτρέψει να δεις το vibe του, αλλά και να σιγουρευτείς ότι είναι αυτός που λέει. 

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει τρόπος να εγγυηθείς την ασφάλεια ενός ραντεβού με έναν άγνωστο. Για αρχή, τα διαδικτυακά προφίλ πολλών ανθρώπων είναι προσεκτικά επιμελημένα να προβάλλουν μια συγκεκριμένη εικόνα, έτσι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ο πιο ακριβής τρόπος για να προσδιορίσεις τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου. Όπως και να έχει φρόντισε να δώσεις σε τουλάχιστον δύο φίλους ή μέλη της οικογένειας σου το όνομα του και την τοποθεσία του ραντεβού σου. 

Ένας άλλο λόγος για τον οποία πολύ σκάβουν στα social media του υποψήφιου date τους είναι για να διαπιστώσουν τυχόν ασυμφωνίες χαρακτήρα. Πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις είναι συχνά στην κορυφή της λίστας ως deal breakers. Αν όμως κάτι είναι τόσο σημαντικό για εσένα, μην διστάσεις να το ρωτήσεις. Το να βγαίνεις ραντεβού έχει να κάνει με το να μάθεις περισσότερα για κάποιον και αντίστοιχα να τον αφήσεις να μάθει και εκείνος για εσένα. Οι ερωτήσεις και η περιέργεια είναι μέρος του παιχνιδιού. 

jenny.gr

Κι ενώ μία μικρή αναζήτηση μπορεί να είναι καθησυχαστική, τα πράγματα μπορούν εύκολα να ξεφύγουν και να γίνουν creepy. Αν ξαφνικά γνωρίζεις που πήγε διακοπές πέρσι, πρόπερσι και παραπρόπερσι το καλοκαίρι ή έχει απομνημονεύσει όλα τα ονόματα των φίλων του, τότε πιθανότατα το έχεις παρακάνει. Το να ξέρεις πάρα πολλά για κάποιον πριν τον γνωρίσεις από κοντά σου στερεί την ευκαιρία να τον αφήσεις να σου τα πει ο ίδιος. Ακόμη, μπορεί να κάνεις διάφορες υποθέσεις στηριζόμενη σε ψευδείς αφηγήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν το πώς σκέφτεσαι, αισθάνεσαι και μιλάς στο άτομο αυτό. Δεν θα ήταν πολύ άδικο κάτι τέτοιο; 

Ακόμα όμως, κι αν ενδώσεις στον πειρασμό και σηκώσεις κάθε διαδικτυακή πέτρα για πληροφορίες, σε καμία περίπτωση μην αναφέρεις κάποια από αυτές στην κουβέντα σας. Αυτό πέρα από τρόμο στο άλλο άτομο, θα προκαλέσει και μία παράξενη δυναμική εξουσίας, όπου ο ένας θα ξέρει τα πάντα για τον άλλο αλλά όχι το αντίστροφο. Πίστεψε με δεν υπάρχει πιο άβολο πράγμα από αυτό.

Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις, όποιον δρόμο κι αν διαλέξεις σε αυτό το δίλλημα νέας εποχής, έχε πάντα στο νου σου ότι το διαδίκτυο δεν λέει ποτέ όλη την αλήθεια. Η αξία κάποιου δεν κρίνεται από την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μιλώντας από προσωπική πείρα συνήθως ερωτευόμαστε εκείνους με τους λιγότερους followers. 

Δείτε ακόμη: Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr