UPDATE #NOW

Την ώρα που στο Αφγανιστάν κυριαρχεί ο τρόμος, Ταλιμπάν διασκεδάζουν σε θαλάσσιο πάρκο με τα όπλα τους


The Jennettes

21 Σεπτεμβρίου 2021

Την ώρα που στο Αφγανιστάν κυριαρχεί ο τρόμος, Ταλιμπάν διασκεδάζουν σε θαλάσσιο πάρκο με τα όπλα τους

Από τη μία πλευρά, στο Αφγανιστάν επικρατεί τρόμος και αβεβαιότητα. Οι γυναίκες δεν ξέρουν αν μπορούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον, τα κορίτσια βλέπουν τον κόσμο που γνώρισαν να καταρρέει. Από την άλλη, οι Ταλιμπάν ζουν την καλύτερη ζωή τους.

Σε φωτογραφίες που ανάρτησε ο δημοσιογράφος Jake Hanrahan, βλέπουμε τους πολεμιστές να διασκεδάζουν σαν μικρά παιδιά. Με τα όπλα στα χέρια, βρίσκονται στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Band-e Amir – ένα μέρος που, δύο μήνες πριν, θεωρούταν ασφαλές και ήταν γεμάτο χαρούμενους ανθρώπους.

«Το πάρκο αυτό αποτελεί σύμβολο για την ταυτότητα των Αφγανών και φάρο σταθερότητας κατά τη διάρκεια τριών δεκαετιών χάους», δήλωνε πρόπερσι στο CNN ο Alex Dehgan, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Οργανισμό Προστασίας της Άγριας Ζωής.

Εκείνη την εποχή, για το συγκεκριμένο μέρος είχε μιλήσει κι ο ιδιοκτήτης του βρετανικού τουριστικού πρακτορείου Untamed Borders, James Willcox. «Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση πως το Αφγανιστάν είναι μία ξηρή έρημος, όπου κυριαρχούν ο πόλεμος και ο τρόμος και η δυστυχία και ο φονταμενταλισμός. Κι ενώ όλα αυτά υπάρχουν, υπάρχουν και τόσα άλλα…»

Φαίνεται πως πλέον, τα «τόσα άλλα» αποτελούν παρελθόν. 

Δείτε ακόμη:

jenny.gr