UPDATE #NOW

Καν΄το όπως η Pelosi: Οι TikTokers την παρακολουθούν για να επενδύσουν στο χρηματιστήριο


The Jennettes

22 Σεπτεμβρίου 2021

Καν΄το όπως η Pelosi: Οι TikTokers την παρακολουθούν για να επενδύσουν στο χρηματιστήριο

Αν χρησιμοποιείτε TikTok, θα έχετε παρατηρήσει πως κάτι συμβαίνει με τους νεαρούς επενδυτές. Αυξάνονται και πληθύνονται, οι αρχικές μας σελίδες είναι γεμάτες βίντεο αγνώστων εφήβων ή και λίγο μεγαλύτερων ενηλίκων που μοιράζονται τα δικά τους success stories στο χρηματιστήριο.

Οι ίδιοι, έχουν οργανώσει τη στρατηγική τους και είναι απλή. Απλώς παρακολουθούν τις κινήσεις Βουλευτών και Γερουσιαστών και έπειτα τις αντιγράφουν.

«Έχω καταλήξει πως η Nancy Pelosi είναι μέντιουμ», είπε ένας χρήστης της εφαρμογής, ενώ πρόσθεσε πως «είναι η βασίλισσα των επενδύσεων».

@quicktrades

The queen is at it again #nancypelosi #pelosi #biden #democrat #investing #money #corruption #government #insidertrading #psychic

♬ death bed (coffee for your head) - Powfu & beabadoobee

«Ήξερε», τόνισε ο Chris Josephs, αναλύοντας τις οικονομικές της υποθέσεις. «Και θα ήξερες κι εσύ αν την ακολουθούσες».

@irisapp

Group chat access filling up quick! #fyp #stocks #stocktok #investing

♬ Space Jam - Main Theme - Geek Music

Πέρσι, ο συγκεκριμένος influencer παρατήρησε πως οι συναλλαγές της Pelosi, τις οποίες αναλάμβανε ο επενδυτής σύζυγός της, πήγαιναν εξαιρετικά. Ίδρυσε λοιπόν την εταιρεία του, Iris, η οποία δείχνει πώς διαχειρίζεται ο κόσμος τις διάφορες μετοχές. Μέσα σε ενάμιση χρόνο έκανε κατάχρηση της αμερικανικής νομοθεσίας, η οποία υποχρεώνει τους πολιτικούς να παρουσιάζουν τις συναλλαγές των ίδιων και των συζύγων τους κάθε 45 μέρες, και στέλνει ειδοποιήσεις κάθε φορά που δημοσιεύονται εκείνες της Pelosi.

Ο Joseph κοιτάζει ποιες μετοχές επιλέγει και τις αγοράζει. «Έχω φτάσει στο σημείο που λέω “Αν δεν μπορείς να τους νικήσεις, πήγαινε μαζί τους”», δήλωσε στο NPR. «Συνήθως αγοράζω… ό, τι κι αυτή. Ό, τι αγοράσει, θα το πάρω».

Δεν κάνει διακρίσεις – τον ενδιαφέρουν τα χρήματα όλων των πολιτικών. «Δεν θέλουμε να είναι δεξιά εναντίον αριστεράς. Δε μας νοιάζει. Απλώς θέλουμε τα λεφτά», εξήγησε συγκεκριμένα.

@irisapp

##stitch with @fourtoeight never missing Nancy’s trades is the ~sure winner~ in investing ##fyp ##stockmarket ##finance ##investing ##fypviral

♬ Stranger Things (Main Theme) - I Love TV Themes

Ο Dinesh Hasija, ο οποίος είναι καθηγητής στρατηγικού management στο Πανεπιστήμιο Augusta της Georgia, μελετά προσεκτικά το θέμα. «Οι επενδυτές θεωρούν πως οι Γερουσιαστές έχουν πληροφορίες από μέσα», είπε στο NPR. «Και βλέπουμε αφύσικα μεγάλα κέρδη όταν τη συναλλαγή κάνει ένας Γερουσιαστής».

Με άλλα λόγια, η έρευνά του δείχνει πως όταν δημοσιεύονται τα αρχεία των επενδύσεων, φουσκώνει η τιμή των μετοχών που έχουν αγοράσει. 

Βέβαια, άλλες έρευνες – όχι τόσο πρόσφατες, του 2013 – δείχνουν πως οι πολιτικοί δεν είναι τόσο καλοί στην επιλογή των μετοχών, Μάλιστα, παρουσιάζουν ακριβώς το αντίθετο από την παραπάνω δήλωση – οι μετοχές που αγόρασαν, πήγαν χειρότερα.

Κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει. Καλύτερα, πάντως, να μην εμπιστευθούμε το TikTok αν αποφασίσουμε να ασχοληθούμε σοβαρά με το χρηματιστήριο.

Δείτε ακόμη: Τέχνη δίχως όρια: Εντυπωσιακές ζωγραφιές φτιαγμένες μόνο με ένα στυλό 

jenny.gr