UPDATE #NOW

Ο Δήμος Πάτρας ξεκινά δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας για τις γυναίκες


The Jennettes

23 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δήμος Πάτρας ξεκινά δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας για τις γυναίκες

Δεν ήταν έγκλημα πάθους, ούτε του όπλισε το χέρι ο έρωτας. Δεν τη σκότωσε γιατί την αγαπούσε. Η Δώρα δεν είχε κάνει τίποτα, απλώς ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητό της όπως κάθε μέρα. Εκεί την περίμενε ο πρώην σύντροφός της, ο οποίος αποφάσισε ότι αφού δεν μπορούσε να την έχει αυτός, δε θα την είχε κανένας. Την πυροβόλησε δύο φορές και λίγο μετά, αυτοκτόνησε. «Χωρίς την καλή μου, δεν έχει νόημα να ζω», είχε γράψει σε ένα χαρτί.

Έντεκα γυναίκες μέσα σε εννέα μήνες. Ακόμη κι αν κάποιος δε θέλει να δει ότι υπάρχει πρόβλημα με την πατριαρχικά δομημένη κοινωνία μας, δεν τον αφήνουν οι αριθμοί – μιλούν από μόνοι τους, δε χρειάζεται να πει κανείς, τίποτα.

Με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση λοιπόν, ο δήμος Πατρέων ξεκινά δωρεάν μαθήματα αυτοπροστασίας. Οι συμμετέχουσες θα εξασκούνται σε τεχνικές αυτοάμυνας, μυϊκής ενδυνάμωσης και επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ειδικούς σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία στο στενό ή γειτονικό τους περιβάλλον, τον τρόπου αντίδρασης απέναντι στα φαινόμενα της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και τη γυναικεία αυτοεκτίμηση.

«Πρόκειται για το φαινόμενο που ακούει στο όνομα “πατριαρχία” και δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προέκταση του σημερινού κοινωνικοοικονομικού συστήματος που σήμερα καταδικάζει τις γυναίκες», δήλωσε ο βοηθός Δημάρχου για τον Συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων, Γιώργος Μαγιάκης

«Σκοπός μας είναι κατάρριψη των στερεοτύπων, της μοιρολατρίας και της εκμετάλλευσης μέσω της σωματικής αλλά, κυρίως, πνευματικής και συναισθηματικής ενδυνάμωσης», πρόσθεσε.


Το πρόγραμμα ξεκινά τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου.

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση

jenny.gr