UPDATE #NOW

The Crown: Πότε θα δούμε τον 5ο κύκλο (επιτέλους) και όλες οι πληροφορίες που ξέρουμε


Κλέλια Φατούρου

27 Σεπτεμβρίου 2021

The Crown: Πότε θα δούμε τον 5ο κύκλο (επιτέλους) και όλες οι πληροφορίες που ξέρουμε

Τα γυρίσματα του 5ου κύκλου ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού και περιμένουμε πώς και πώς το νέο cast, που θα δούμε σε αυτόν αλλά και στον 6ο (και τελευταίο) κύκλο της σειράς.

Αν είστε ήδη fans της σειράς που συνδυάζει το fiction με αληθινά γεγονότα από την ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, θα γνωρίζετε ότι το cast αλλάζει κάθε 2 κύκλους. Η ιστορία εξελίσσεται χρονολογικά και οι ηλικίες των πρωταγωνιστών δεν γίνεται να είναι ίδιες. Μετά την υπέροχη Emma Corin ως Diana, την Olivia Colman ως Ελισάβετ αλλά και το guest της Gillian Anderson ως Margaret Thatcher, ήρθε η ώρα να δούμε ένα φρεσκάρισμα με τους ηθοποιούς που θα υποδυθούν τα μέλη της οικογένειας, από τις αρχές του '90 έως το 2000.

«Το πνεύμα, τα λόγια και οι πράξεις της Diana ζουν ακόμα μέσα στις ψυχές τόσων ανθρώπων. Είναι προνόμιο και τιμή μου να συμμετέχω σε μία τόσο σπουδαία σειρά, η οποία με κέρδισε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο», ήταν τα πρώτα λόγια της Debicki όταν ανακοινώθηκε η συμμετοχή της στο Crown.

Τι θα δούμε στον 5ο κύκλο (και πότε);

Στο νέο season του The Crown, βρισκόμαστε στο 1990, συνεπώς πολλά σημαντικά γεγονότα μπορούν να καλυφθούν, τα οποία είδαμε μέσα σε όλη αυτή τη δεκαετία, αλλά και μετά το 2000. Η εποχή όπου υπήρξαν πολλά διαζύγια, 6 διαφορετικοί πρωθυπουργοί και φυσικά ο θάνατος της Diana. Αν και η αρχική απόφαση ήταν να δούμε 5 κύκλους, ο δημιουργός Peter Morgan κατάλαβε ότι υπήρχε περιθώριο για λίγο παραπάνω. «Καταλάβαμε γρήγορα ότι το πλούσιο περιεχόμενο των ιστοριών χρειάζεται περισσότερο χώρο και χρόνο. Ξεκαθαρίζω ωστόσο ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με το παρόν της βασιλικής οικογένειας». Η τελευταία ανακοίνωση του Netflix (δια στόματος Imelda Staunton) είναι ότι ο νέος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2022. Δηλώνει πανευτυχής που παίρνει τη σκυτάλη από την Claire Foy και την Olivia Colman και ελπίζει ότι θα τα καταφέρει εξίσου καλά. Άρα, ας οπλιστούμε με υπομονή.

Οι φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο στο Λονδίνο και οι πρώτες φωτογραφίες της Imelda Staunton, της Elizabeth Debicki και του Dominic West μάς δίνουν μία μικρή γεύση για το τι θα δούμε. 

Πηγή φωτογραφίας: Instagram/TheCrownNetflix